Рецепт лечо з морквою та цибулею, помідорами, перцем на зиму покроково

Лечо — дуже популярне блюдо в різних країнах світу. Обов’язковими компонентами в овочевий ситної і соковитою закуски є помідори, перець, моркву і цибулю, незважаючи на велику різноманітність рецептів. Це ідеальна заготівля, підходить до будь-яких м’ясних гарнірів, а також вона служить заправкою в перші страви. Її збалансований і гармонійний смак не втрачається ні в гарячому, ні в холодному стані.

Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

Інгредієнти

  • Перець солодкий 1 кг
  • Морква 400 г
  • Ріпчасту цибулю 350 г
  • Помідор 1 кг
  • Цукор 100 г
  • Олія рослинна 100 мл
  • Кухонна сіль 10 г
  • Оцет столовий 9% 30 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.

На порцію

Калорії: 508.5 ккал

Білки: 7.5 м

Жири: 36 г

Вуглеводи: 51.8 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Томати моєму, позбавляємося від зони кріплення плодоніжки. Подрібнюємо овочі будь-яким зручним способом: на м’ясорубці або в блендері. Шкірку можна не знімати.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    В отриману томатну масу додаємо сіль, цукор і спеції: перець і лавровий лист.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Каструлю переносимо на конфорку, вміст доводимо до закипання. Варимо 20 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Цибулю нарізаємо довільно, не сильно дрібно. Моркву слід подрібнити на середній тертці. Наливаємо олію в розігріту сковороду. У неї висипаємо цибулька і готуємо до прозорості на середньому вогні. Потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом, при цьому не забувайте перемішувати до повного приготування.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Готуємо перець: промиваємо, ділимо на 2 частини, прибираємо зерна і білі прожилки, нарізаємо великими брусками.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    З готового томатного соку витягаємо лавровий лист, щоб не надав страві гіркоти. Додаємо обсмажені овочі і перець.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Масу слід перемішати і, накривши кришкою, довести до кипіння. Тушкуємо на слабкому вогні протягом 20 хвилин.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Для визначення готовності перцю зверніть увагу на його структуру: вона повинна вийде м’якою, без хрускоту.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Інгредієнти вже готові, додаємо оцет. Гаряче блюдо перемішуємо, закриваємо кришкою і варимо ще кілька хвилин.

  • Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

    Приготоване лечо закочує в стерилізовані банки ємністю 0,5 л і закутуємо в теплу ковдру.

Порада: для того щоб переконатися, наскільки щільно закупорені кришки, банки переверніть догори дном.

Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово
Це універсальне блюдо вважається малокалорійним і багатим вітамінами. Ароматна заготівля на зиму підходить до овочевих і м’ясних страв, вона прикрасить ваш святковий стіл, а задоволені гості неодмінно просити добавки.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт лечо с морковью и луком, с помидорами, перцем на зиму пошагово

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: