Лечо — дуже популярне блюдо в різних країнах світу. Обов’язковими компонентами в овочевий ситної і соковитою закуски є помідори, перець, моркву і цибулю, незважаючи на велику різноманітність рецептів. Це ідеальна заготівля, підходить до будь-яких м’ясних гарнірів, а також вона служить заправкою в перші страви. Її збалансований і гармонійний смак не втрачається ні в гарячому, ні в холодному стані.
Інгредієнти
- Перець солодкий 1 кг
- Морква 400 г
- Ріпчасту цибулю 350 г
- Помідор 1 кг
- Цукор 100 г
- Олія рослинна 100 мл
- Кухонна сіль 10 г
- Оцет столовий 9% 30 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
На порцію
Калорії: 508.5 ккал
Білки: 7.5 м
Жири: 36 г
Вуглеводи: 51.8 р
Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт
Томати моєму, позбавляємося від зони кріплення плодоніжки. Подрібнюємо овочі будь-яким зручним способом: на м’ясорубці або в блендері. Шкірку можна не знімати.
В отриману томатну масу додаємо сіль, цукор і спеції: перець і лавровий лист.
Каструлю переносимо на конфорку, вміст доводимо до закипання. Варимо 20 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.
Цибулю нарізаємо довільно, не сильно дрібно. Моркву слід подрібнити на середній тертці. Наливаємо олію в розігріту сковороду. У неї висипаємо цибулька і готуємо до прозорості на середньому вогні. Потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом, при цьому не забувайте перемішувати до повного приготування.
Готуємо перець: промиваємо, ділимо на 2 частини, прибираємо зерна і білі прожилки, нарізаємо великими брусками.
З готового томатного соку витягаємо лавровий лист, щоб не надав страві гіркоти. Додаємо обсмажені овочі і перець.
Масу слід перемішати і, накривши кришкою, довести до кипіння. Тушкуємо на слабкому вогні протягом 20 хвилин.
Для визначення готовності перцю зверніть увагу на його структуру: вона повинна вийде м’якою, без хрускоту.
Інгредієнти вже готові, додаємо оцет. Гаряче блюдо перемішуємо, закриваємо кришкою і варимо ще кілька хвилин.
Приготоване лечо закочує в стерилізовані банки ємністю 0,5 л і закутуємо в теплу ковдру.
Порада: для того щоб переконатися, наскільки щільно закупорені кришки, банки переверніть догори дном.
Це універсальне блюдо вважається малокалорійним і багатим вітамінами. Ароматна заготівля на зиму підходить до овочевих і м’ясних страв, вона прикрасить ваш святковий стіл, а задоволені гості неодмінно просити добавки.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.