Із стиглих слив можна зробити безліч солодких десертів. А чи знаєте ви, що існує оригінальний рецепт варення з цих фруктів, який викликає тільки захоплені відгуки, не залишаючи байдужим нікого, хто його скуштував? Ми відкриємо його секрет.
Потрібно всього лише додати при варінні какао або плиточку темного шоколаду, і на аромат збіжаться всі сусіди! Смак теж не розчаровує, їм можна насолоджуватися нескінченно – отримане ласощі нагадує цукерки “Чорнослив в шоколаді”. При цьому “шоколадна зливу” готується дуже швидко, а баночки з цією насолодою можна приносити з собою до чаю в гості або дарувати друзям. Отже, пробуємо!
Інгредієнти
- слива синя (без кісточки) 1 кг
- цукор-пісок 750 г
- шоколад гіркий (від 75% какао) 100 г
- ванілін 10 г
На порцію
Калорії: 211.5 ккал
Білки: 0.8 м
Жири: 1.9 м
Вуглеводи: 47.9 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Вимийте сливу і просушіть. Розріжте кожну навпіл, зніміть шкірку (за бажанням), видаліть кісточку і пересипте в невеликий сотейник
-
З’єднайте сливу і цукор, добре перемішайте, накрийте і залиште на 7-8 годин, можна на ніч, – пускати сік.
-
В окремій мисці наламайте гіркий шоколад. Вміст какао в ньому має бути від 75%. Молочний не використовуйте – не вийде потрібний смак.
-
Поставте ємність зі сливою на плиту і доведіть до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Уваривайте приблизно 40-45 хвилин.
-
За 10 хв. до кінця варіння додайте подрібнений шоколад, гарненько його розчиніть і розмішайте.
-
Останнім всипте ванілін. Зніміть посуд з вогню.
-
Поки варення остигає – готуємо тару. Скляні банки добре промийте всередині за допомогою харчової соди, обполосніть теплою водою і просушіть. Далі їх слід простерилізувати незадовго до розливу десерту, щоб вони були ледь теплі.
-
Заповніть ємності остившім варенням і закрийте пергаментом, обв’язавши жгутиком, або пластиковими кришками.
-
Зберігайте заготовки в прохолодному місці.
Порада: якщо вдома не виявилося шоколаду, то замініть його какао-порошком. На кілограм фруктів потрібно приблизно 3 столові ложки без гірки”.
Вийшла слива в шоколаді стане для вас незамінним і улюбленим десертом, поєднується з багатьма стравами. Варення можна намазувати на тости, оладки, загортати в млинці, начиняти їм випічку – таке частування точно не залишить байдужими ваших рідних і близьких! Ви обов’язково захочете приготувати ще більше цього ласощі на наступний рік, а тому не втрачайте часу зараз – пробуйте робити оригінальну солодкість.