Рецепти приготування сироїжок на зиму в банках – просто і швидко з фото та описом

Якщо ви задумалися над тим, як приготувати сироїжки на зиму в банках, пропонуємо розглянути рецепти приготування, які під силу зробити в домашніх умовах кожному. У цих грибів існує ряд переваг, незважаючи на які багато їх недооцінюють. Сироїжка досить смачна і росте в лісах в достатку. Збирати її одне задоволення, а пробувати взимку — тим більше.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Рецепт маринованих сироїжок

Ці гриби відрізняються підвищеною крихкістю, з-за чого рідше інших кладуться в кошики, тим не менш, мариновані сироїжки на зиму за цим рецептом — класика кулінарії. У ньому немає нічого зайвого, крім грибів і прянощів, які роблять закуску неймовірно смачною. Керуючись детальним описом і відео, ви з легкістю запасетеся маринованими сироїжками.

Порада: щоб налиплий сміття відокремлювався без складнощів, перед чищенням помістіть гриби на кілька хвилин у прохолодну воду.

Інгредієнти

  • Сироїжки 2 кг
  • Сіль поварена 40 г
  • Оцет столовий 9% 150 мл
  • Вода 1 л
  • Цукровий пісок-10 г
  • Лист лавра 4 шт.
  • Гвоздика 5 парасольок
  • Запашний перець-10 горошин

На порцію

Калорії: 9.6 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 0.8 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

    Підготуйте пару-трійку банок об’ємом в 1 літр. Для того щоб закачування зберігалася без нарікань, необхідно ретельно промити ємкості з використанням харчової соди, а після піддати термічній обробці протягом не менше 15 хвилин кожну. Не забудьте віддати належну увагу кришок — прокип’ятіть їх у воді, діставши до цього ущільнювальну гумку і після поставивши її на місце.

  • Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

    Наберіть в каструлю воду, додайте прянощі, цукор, сіль, влийте столовий оцет і опустіть в маринад попередньо очищені сироїжки. Варіть не менше чверті години майбутню заготовку.

  • Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

    З допомогою шумівки вийміть гриби з посуду і рівномірно розкладіть по банках. Залийте маринадом, який заново закип’ятіть. Укупорьте герметично кришками за допомогою спеціальної машинки.

Важливо: якщо ви зважилися зберігати такі гриби під пластиковими кришками, то необхідно враховувати той факт, що в такому випадку заготовку можна тримати тільки в холодильнику.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Мариновані сироїжки з цибулею

Цей простий рецепт пікантних грибочків дозволить вам бути завжди у всеозброєнні — баночка заготовок перетворить навіть звичайну варену картоплю під дуже смачне блюдо.

Кількість порцій: 40

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 15.2 ккал;
  • білки – 1.1 г;
  • жири – 4 г;
  • вуглеводи – 1.9 р.

Інгредієнти

  • сироїжки – 2 кг;
  • цибуля ріпчаста – 500 г;
  • лавр – 5 листків;
  • столовий оцет 9% – 150 мл;
  • запашний горошок – 5 шт.;
  • гвоздика – 5 шт;
  • цукровий пісок – 30 г;
  • сіль кам’яна – 50-60 г;
  • вода – 3 л.

Покрокове приготування

  1. Обробіть банки, щоб на них не залишилося бактерій. Зробити це можна в мікрохвильовій печі.
  2. Помістіть нечищене від верхньої плівки гриби в каструлю, додайте 2 літри води, додайте 2 чайні ложки кухонної солі і відварюйте до готовності.
  3. Паралельно на сусідній конфорці зробіть маринад, доповнивши 1 л води необхідними спеціями, порізаною кільцями цибулею та оцтом. Проваріть 10 хвилин, не довше. Коли гриби будуть готові, їх шумівкою перекладіть в маринад. Залиште на плиті на 2-4 хвилини. Розподіліть по банкам і закрийте.

Порада: обов’язково спробуйте маринад, так як смаки у всіх можуть бути різні. Якщо вам здається, що рідина кислувата, то додайте цукру.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Рецепт солоних сироїжок холодним способом

Заготовлювати гриби можна за різними технологіями, і найпростішою вважається засолювання. В цьому випадку не потрібно готувати гарячий маринад, так і необов’язково їх чистити. Достатньо лише відокремити прикореневу частину і обполоснути водою.

Порада: використовуйте для приготування даного разносола гриби з синьо-зеленою шкіркою, або як ще їх називають у народі — синявки. Це самий оптимальний вигляд даного гриба для заготівлі.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 9.6 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • сироїжка – 1 кг;
  • сіль кам’яна – 250 г;
  • укропные насіння – 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Приготуйте суміш з крупної солі і сушених насіння кропу, гарненько перемішавши її.
  2. Укладіть в посуд відповідного розміру гриби так, щоб капелюшки були донизу, пересипаючи їх щедрою порцією солоної суміші.
  3. Поставте зверху прес, проклавши під нього марлю або тонку кухонне рушник. Поставте посуд в холодильник мінімум на 16 тижнів, після чого приступайте до зняття першої проби.
  4. Готові гриби можете перекласти в невеликі банки для економії простору в холодильнику.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Рецепт солоних сироїжок гарячим способом

У результаті виходить закуска з легким деревним післясмаком, яке досягається за допомогою додавання вишневого листа.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 9.7 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • сироїжки – 1 кг;
  • лист вишневого дерева – 8 шт.;
  • сіль кам’яна – 3 ст. л.;
  • гвоздика – 6 бутонів;
  • перець горошком – 1 велика пучку.

Покрокове приготування

  1. Закип’ятіть достатню кількість води, додайте декілька столових ложок солі з гіркою і опустіть в посуд акуратно гриби. Варіть близько 1/3 години на помірному вогні до осідання продукту на дно, не забуваючи знімати утворюється на поверхні піну. По закінченні вказаного часу додайте пряні компоненти.
  2. На дно стерилізованих банок киньте по кілька аркушів вишні, розкладіть гриби і залийте їх розсолом. Герметично закатайте.

Порада: щоб уникнути можливої гіркоти можете замочити сироїжки години на 3 в прохолодній воді, слідкуючи за тим, щоб та не закисає. При необхідності міняйте рідина.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Рецепт смажених грибів на зиму

Закривати запас можна і смажені сироїжки, які стануть інгредієнтом для приготування перших і других страв, значно скоротивши тривалість перебування господині біля плити.

Кількість порцій: 40

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 32 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 2.8 м;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • сироїжки свіжі (очищені) – 2 кг;
  • олія соняшникова (без запаху) – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. При очищенні грибів видаліть всі червиві і огрубілі місця. Якщо збираєтеся заготовляти великі екземпляри, то обов’язково наріжте їх на придатні до подальшого використання шматки. Відваріть протягом чверті години. Після злийте воду і зачекайте, поки стече волога.
  2. Розігрійте на сковороді олію, покладіть в нього сироїжки. Обсмажуйте на середньому показнику плити, поки не випарується грибний сік. Додайте солі.
  3. Розкладіть в банки, залишивши трохи простору зверху, яке заповніть вируючим маслом. Загорніть консервним ключем.

Важливо: обов’язково обробіть банки. Перший етап — це миття. Для нього відмінно підходить як харчова сода, так і вітчизняне господарське мило. Другий етап – обробка високими температурами.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Рецепт заморожених сироїжок

Самий простий спосіб, як може заготовити сироїжки турботлива господиня, практично не вимагає зусиль. Заморожування — хороший вихід для тих, хто не хоче возитися з банками, маринадами і розсолом.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 4.8 ккал;
  • білки – 0.4 г;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 0.4 р.

Інгредієнти

  • сироїжки – 1 кг.

Покрокове приготування

  1. Очистіть гриби від шкірки, розрізати на середні шматочки, якщо це необхідно.
  2. Відваріть повністю або до напівготовності, потім відкиньте на друшляк.
  3. Розкладіть по пакетах, приблизно розраховуючи необхідну кількість на приготування першої страви. Відправте в морозилку.

Порада: не поспішайте розкладати гриби з друшляка і заморожувати. Якщо на них залишиться рідина, то вона в підсумку перетвориться в товсту крижану кірку. Також не кладіть усі гриби в одну тару або пакет, якщо заготовлює пристойний обсяг. Пам’ятайте, що при частому розморожуванні продукт псується.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием
Познайомившись з нашими рецептами з фото, покроково про яких ми розповідаємо, ви зможете забезпечити себе відмінним продуктом, уникнувши можливих помилок. Успіхів!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепты приготовления сыроежек на зиму в банках - просто и быстро с фото и описанием

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: