Рецепти салатів з перцю болгарського на зиму, з фото, пальчики оближеш

Солодкий болгарський перець, безсумнівно, є фаворитом серед овочів, які консервують на зиму. І неспроста, адже його плоди не лише надзвичайно смачні, але й корисні – в них містяться вітаміни групи B, C, P, PP, каротин, а також багато інших необхідних для організму мікроелементів. Його впровадження в щоденний раціон благотворно впливає на імунітет, шлунково-кишковий тракт, нервову та серцево-судинну системи людини.

Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь
Рецептів консервації болгарського перцю на зиму існує незліченна безліч – це і лечо, і ікра, і перчик, фарширований різними овочами, і салати. Сьогодні ми хочемо детальніше зупинитися на останньому варіанті і розповісти вам, як заготовити смачні салати з солодким перцем на зиму. Для цього ми підібрали кілька найбільш вдалих і простих рецептів з фото і відео – обов’язково робіть закладки і готуйте з ним своїм рідним і близьким!

Салат з болгарським перцем на зиму з морквою і зеленими помідорами

Інгредієнти

  • Перець солодкий болгарський 1.2 кг
  • Морква 800 г
  • Цибуля ріпчаста 600 г
  • Помідори зелені-1 кг
  • Олія соняшникова 200 мл
  • Оцет яблучний (6%) 200 мл
  • Цукор-пісок 30 г
  • Сіль 25 г
  • Перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 74.9 ккал

Білки: 1.1 м

Жири: 4.9 р

Вуглеводи: 6.5 м

Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт

  • Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

    Почнемо з обробки овочів – їх слід очистити, ретельно промити під краном з холодною проточною водою і висушити паперовими серветками. Після цього у болгарських перців знімаємо верхівку, видаляємо насінну коробку і перегородки і нарізаємо їх акуратними брусочками, моркву тремо на крупній тертці (як на «закуску по-корейськи»), цибулини шаткуємо тонкими півкільцями, а зелені помідори, вилучивши у них місце кріплення плодоніжки, ріжемо середніми кубиками.

  • Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

    На наступному етапі беремо глибоку ємність, пересипаємо в неї все подрібнені овочі, засипаємо 25 г харчової кухонної солі, 30 г цукрового піску і перчимо за власним смаком. Масу ретельно перемішуємо дерев’яною лопаткою і, поставивши на тихий вогонь, тушкуємо близько 10 хв. Стежте, щоб нічого не підгоріло.

  • Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

    Через 10 хвилин заливаємо 200 мл соняшникової олії і тушкуємо ще приблизно 5-7 хвилин після того як овочева суміш заново закипить. Наприкінці варіння вливаємо в каструлю 200 мл яблучного оцту, ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.

  • Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

    Розкладаємо гарячий зимовий салат з сухою стерильною тарі (краще всього використовувати півлітрові і 1 л банки), і закатуємо бляшаними кришками з допомогою ключа. Перевернувши ємності догори дном і обгорнувши чимось теплим, даємо повністю охолонути в такому вигляді.

Порада: ємності для консервації обов’язково відбирайте цілі – без сколів, тріщин і інших дефектів. Це вбереже вас від можливого підривання банок.

Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

Салат з болгарського перцю на зиму з білокачанної капустою

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 40

Енергетична цінність

  • калорійність – 89.2 ккал;
  • жири – 5.3;
  • білки – 1.4;
  • вуглеводи – 9.

Інгредієнти

  • перець солодкий болгарський – 0.5 кг;
  • капуста білокачанна – 2.5 кг;
  • морква – 0.5 кг;
  • цибуля ріпчаста 0.5 кг;
  • олія соняшникова – 250 мл;
  • сіль – 60 г;
  • цукор-пісок – 175 г;
  • столовий оцет (9%) – 250 мл

Покрокове приготування

  1. Овочі ретельно очищаємо, обмиваємо під прохолодною проточною водою і обсушуємо, щоб позбавитися від зайвої вологи. Потім морквину тремо на тертці з великими отворами, цибулини подрібнюємо півкільцями, солодкий перчик, видаливши плодоніжки і очистити від насіння і перегородок, ріжемо тонкою соломкою, а капусту шаткуємо на овощерезке або використовуючи гострий ніж.
  2. У глибоку миску (в неї повинен поміститися весь обсяг овочів і маринад) засипаємо подрібнені перець, моркву, цибулю, капусту руками акуратно перемішуємо всі інгредієнти між собою. Слідкуйте за тим, щоб не з’явився сік.
  3. Потім готуємо маринад – для цього в окремій ємності з’єднуємо соняшникову олію, цукор-пісок, кухонну сіль і столовий оцет до розчинення кристалів.
  4. Готовий маринад порціями вливаємо в овочеву суміш, добре все перемішуючи.
  5. Розфасовуємо салат з простерилизованным баночках, закриваємо його загвинчуються кришками або бляшанками, використовуючи ключ, дивлячись які ємності ви взяли, і відправляємо на зберігання в комору до решти консервації.

Порада: для заготівлі вибирайте осінні або зимові сорти білокачанної капусти, наприклад, «Заводська», «Бирючекутський 138», «Доброводская», «Купчиха», «Білоруська 455», «Колобок», «Атрія F1», «Мегатон F1» – з ними блюдо буде більш соковитим і хрустким.

Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

Салат з болгарським перцем і яблуками на зиму

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність – 56.5 ккал;
  • жири – 1.6;
  • білки – 1.1;
  • вуглеводи – 9.3.

Інгредієнти

  • перець солодкий болгарський – 1 кг;
  • яблука – 0.5 кг;
  • цибуля ріпчаста 0.5 кг;
  • мед – 45 г;
  • сіль – 15 г;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • столовий оцет (9%) – 35 мл

Покрокове приготування

  1. Спочатку займемося обробкою овочів і фруктів. Цибулини потрібно очистити від лушпиння і разом з перцями і яблуками помити і висушити. Після цього цибулю подрібнюємо половинками кілець, яблучка, вже без шкірки і серцевин з кісточками, нарізаємо невеликими шматочками, а болгарський перець, видаливши плодоніжку, насіннєву коробочку і перегородки, шаткуємо невеликими шматочками.
  2. Перекладаємо всі інгредієнти подрібнені в глибокий сотейник, додаємо до них 45 г меду, 35 мл соняшникової олії і 15 г солі. Потім всі інгредієнти ретельно розмішуємо і залишаємо настоятися приблизно на одну годину – овочі та яблука повинні пустити сік, який необхідний для варіння салату.
  3. По закінченні вказаного часу переставляємо сотейник на конфорку з середнім полум’ям, чекаємо, поки маса завирує і, збавивши вогонь, залишаємо салат варитися під кришкою на 15 хвилин, періодично заважаючи лопаткою. В самому кінці заливаємо в сотейник столовий оцет, розмішуємо і знімаємо його з плити.
  4. Гарячий салат розфасовуємо по підготовленим простерилизованным ємкостей і щільно закатуємо чистими закрутками. Перевертаємо тару на кришки, закутуємо теплим пледом і залишаємо до наступного дня остигати.

Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

Порада: перець для салату краще всього вибирати великий м’ясистих сортів – це забезпечить більш насичений і яскравий смак.

Ми впевнені, що серед цих легких рецептів салатів з болгарського перцю кожна господиня обов’язково знайде той, який стане коронним і надовго влаштується в кулінарній книзі. Тому не зволікайте і швидше закуповуйте відсутні інгредієнти, щоб встигнути заготовити якомога більше баночок зимових закусок. А ми бажаємо вам кулінарного натхнення і приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепты салатов из перца болгарского на зиму, с фото, пальчики оближешь

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: