Розсольник зі свіжих огірків з перловкою на зиму. Рецепти приготування по домашньому

Розсольник – це страва російської кухні, основним його компонентом є – огірок. Він надає даного блюда унікальний присмак. Така назва у нього з’явилося зовсім недавно. Кулінарія XXl століття пропонує нам безліч варіантів приготування цієї страви. Але у кожного свій давно усталений рецепт.

Не у всіх хазяєчок знайдеться багато часу для того, щоб зварити перловку, порізати овочі і все ретельно загасити. Тому була придумана чудова альтернатива. Цей варіант дуже цікавий і не займе у вас багато часу.

Сьогодні розберемо з вами 4 простих і смачних рецептів приготування розсольнику на зиму, зі свіжим огірком і перловкою. Раз мова пішла про супі, в такому випадку рекомендую рецепти класичного холодного борщу.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

Розсольник зі свіжих огірків з перловкою (на зиму)

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Морква – 1 кг
  • Перець болгарський червоний – 3 шт. (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Перловка – 2 склянки (500 гр.)
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Соняшникова олія – 300 мл
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Оцет 9% — 4 ст. ложки
  • Вода – 250 мл
  • Кріп – 0,5 пучка
  • Петрушка – ½ пучка

Спосіб приготування:

1. Промиваємо огірки під проточною водою, з двох сторін зрізаємо «попки», зрізаємо з них шкірку і нарізаємо довільно.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

2. Моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

3. У сковорідку виливаємо 1 склянку олії, ставимо на плиту, розігріваємо.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

4. У сковорідку висипаємо морквину.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

5. Очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо цибулю.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

6. Додаємо до моркви цибулю і все тушкуємо.

7. Перець болгарський промиваємо, розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними брусочками, кубиками, як вам подобається (перець додаємо за бажанням).

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

8. І так само його додаємо в сковорідку з овочами і добре перемішуємо.

9. Беремо помиті помідори, вирізаємо плодоніжку і нарізаємо дрібними кубиками (можна подрібнити за допомогою блендера або натерти на тертці).

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

10. Додаємо помідори в сковорідку і продовжуємо пасерувати.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

11. Цибуля вже став прозорим, морква пустила свій колір. До всіх овочів додаємо 2 ст. ложки томатної пасти, ретельно перемішуємо.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

12. Зелень промиваємо під краном і дрібно рубаємо.

13. Починаємо варити перловку.

Порада: Перш ніж почати варити, ми замочували крупу на 8 годин, це виведе зайвий крохмаль і при варінні не утворюється темного бульйону.

14. Наливаємо в каструлю води, викладаємо перловку і доводимо її до кипіння.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

15. В перловку слідом кладемо огірки.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

16. Пасеровку готова, вимикаємо її і додаємо до інших овочів. Нагріваємо до кипіння.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

17. Всипаємо в каструлю 200 гр. цукрового піску, 3 ст. ложки солі (без гірки), і все ретельно перемішуємо.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

18. Розсольник закипів, зменшуємо вогонь на маленький, готуємо 10 хвилин, потім вливаємо оцет 9% і додаємо зелень, кип’ятимо ще 2 хвилини.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

19. Розкладаємо по заздалегідь стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

На цьому наше блюдо готове.

Рецепт супу без помідорів на томатній пасті

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 1, 5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Крупа перлова – 250 гр.
  • Рослинне масло – 120 мл
  • Цукровий пісок -100 гр.
  • Оцет – 50 мл
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Кріп — пучок.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь замочуємо 500 гр. перлової каші. Потім варимо на середньому вогні майже до готовності.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

2. Очищаємо ріпчаста промінь, шаткуємо його дрібними кубиками.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

3. Огірок промиваємо під проточною водою, натираємо його на крупній тертці.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

4. Робимо суміш з цукрового піску, солі, томатної пасти (можна додати за бажанням перець).

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

5. Чистий кріп дрібно рубаємо.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

6. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо на крупній тертці.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

7. Всі овочі складаємо в одну каструлю, заливаємо отриманою сумішшю і тушкуємо на середньому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи.

8. Потім додаємо перловку, тушкуємо ще 5 – 7 хвилин і вливаємо оцет, добре перемішуємо.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

9. Розкладаємо готовий розсольник по заздалегідь стерилізованим банкам, закатуємо і закутуємо теплим пледом і чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.

Смачний суп з огірків з перловкою і перцем — Готуємо на зиму в банках

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

Інгредієнти:

  • Огірки – 1, 5 кг.
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Перлова крупа – 250 гр.
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок – 2 ст. ложки
  • Води – 250 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Оцет – 60 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Перлову крупу промиваємо і замочуємо на годину. Потім варимо майже до готовності.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

2. Огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками (шкірку не очистити, якщо вони молоді).

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

3. Беремо митий перець розрізаємо навпіл, позбавляємося від насіння і так само, як і огірки ріжемо кубиком.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

5. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

6. Помідори ріжемо на 4 частини і прокручуємо на м’ясорубці.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

7. Інгредієнти складаємо в один таз. Ретельно перемішуємо.

8. Потім додаємо варену перловку, сіль 1 ст. ложку, 2 ст. ложки цукрового піску, лавровий лист.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

9. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 35 хвилин.

10. Потім вливаємо оцет 60 мл. і варимо ще 10-15 хвилин.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

11. Далі розливаємо готовий розсольник по заздалегідь стерилізованим банкам, закриваємо кришкою.

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

12. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження. Приємного апетиту.

Як приготувати суп розсольник в мультиварці

Рассольник из свежих огурцов с перловкой на зиму. Рецепты приготовления по домашнему

Інгредієнти:

  • Огірок (свіжий) — 3 кг.
  • Помідор — 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг.
  • Морква — 1 кг
  • Крупа перлова — 500 гр.
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Цукор — 4 ст. ложки
  • Оцет (9%) — 0,5 склянки
  • Вода — 0,5 л.
  • Олія — 0,5 склянки

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь промиваємо і заливаємо перловку водою.

2. Візьмемо свіжі огірки, їх ретельно промиємо й наріжемо невеликими кубиками (при бажанні можна натерти на крупній тертці).

3. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.

4. Моркву чистимо, відрізаємо кінчик і натираємо на крупній тертці.

5. Помідори промиваємо, опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, потім викладаємо їх у холодну воду і знімаємо шкірку, пропускаємо через м’ясорубку.

6. Викладаємо помідори в каструлю для тушкування, всипаємо туди сіль, цукровий пісок, вливаємо олію і воду.

7. Слідом кладемо всі інші овочі, огірки, цибулю, моркву, а також перловку, все ретельно перемішуємо.

Порада: Якщо ви хочете більше рідини, то перемішайте всі інгредієнти руками, а якщо ні, то з допомогою ложки.

8. Закриваємо каструлю ставимо режим «Варка» і варимо 20 хвилин.

9. По закінченню часу, ставимо режим «Гасити» і вказуємо час 10 хвилин.

10. В цей час стерилізуємо банки зручним для вас способом.

11. Готовий розсольник розкладаємо по банках і закатуємо кришками.

12. Банки перевертаємо догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: