салат: огірки, помідори, болгарський перець і цибулю на зиму

Огірки, помідори, перець болгарський – поєднання таких овочів в заготівлі салату на зиму вас може здивувати, але не поспішайте з висновками! Наша стаття допоможе приготувати ідеальний салат з цих інгредієнтів, а його смак вас приємно порадує. Холодної взимку так не вистачає корисних овочів і фруктів, і вам допоможе наша заготовка –відкриваєш холодною зимою баночку з яскравими компонентами і одразу переносишся спогадами в літо.

салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

Інгредієнти

  • вода 430 мл
  • томати 200 г
  • огірки 140 г
  • солодкий болгарський перець 140 г
  • ріпчаста цибуля 100 г
  • часник 10 г
  • рослинна олія 50 мл
  • оцет 20 мл
  • сіль 10 г
  • цукор 5 г
  • кріп (парасольки) 2 шт.
  • запашний перець горошком 4 шт.

На порцію

Калорії: 58 ккал

Білки: 0.6 м

Жири: 4.5 м

Вуглеводи: 3.7 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

    Самим першим і головним етапом є стерилізація банок. Вона неймовірно важлива, адже це захистить ваші консервації до самої зими від вздувшимися кришок і підірваних баночок. Існує величезна кількість способів, але є два основних – перекипячивание (в каструлю опускаємо ємність будь-якого обсягу і після закипання води варимо протягом 5 хвилин) та пропарювання (на каструлю з киплячою водою ставиться сітка, на неї виставляються банки. Пропариваться всім потрібно різний час, літрові – 10 хвилин, трилітрові – півгодини). Не менш дієвими способами є прогрівання в духовці/мікрохвильовці або проста миття в посудомийній машині.

  • салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

    У помідор вирізаємо плодоніжку, у перцю зрізаємо верхівку і виймаємо насінну коробку, ретельно вичищаючи всі залишилися насіння, цибулю очищаємо від лушпиння. Всі овочі добре промиваємо у воді.

  • салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

    Нарізаємо: помідори на 8 часточок, якщо вони великих розмірів, і на 4, якщо дрібненькі. Цибуля – пір’їнками або півкільцями, солодкий перець – тонкою соломкою, огірки, залежно від величини плоду, кільцями або півкільцями.

  • салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

    У чисті стерилізовані банки на дно кладемо по дві горошинки перцю і заливаємо по столовій ложці рослинного масла. Далі послідовно, шарами, укладаємо спочатку подрібнену цибулю, потім перець, огірки і томати. В кожну баночку кладемо по парасольки кропу і зубчику часнику, сіль, цукор, оцет. Наприкінці до країв заливаємо в банки окріп.

  • салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

    Тепер простерилизуем консервацію: на дно великої каструлі укладаємо ганчірочку, ставимо баночки (з невеликим проміжком між ними) і заливаємо по вінця. Варимо протягом 10 хвилин після закипання.

  • салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

    Залишається тільки закрити кришками.

Порада: такий салат слід зберігати в прохолодному місці – в холодильнику або льосі, тоді він точно дочекається зими.

салат: огурцы, помидоры, перец болгарский и лук на зиму

З вказаної кількості інгредієнтів ви отримаєте дві півлітрові банки заготовки. Вона відмінно підходить до м’ясних страв, до картоплі різного способу приготування і навіть просто як самостійна закуска.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: