Салат з огірків з цибулею та олією – Кращі рецепти на зиму

Салат з огірків на зиму, так само як і хрусткі мариновані огірки – це кращий рецепт консервування. Хрусткі огіркові скибочки з півкільцями цибулі в пікантному маринаді стануть підходящої закускою на святковому, так і звичайному столі.

Цю закуску можна приготувати як з великих, так і середніх сортів. І до того ж її можна без проблем зберігати у квартирі. Ваші рідні і близькі будуть в захваті від такого кулінарного мистецтва.

Сьогодні представляємо Вашій увазі смачні та прості рецепти приготування салату з огірків з цибулею та олією.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Салат з огірків з цибулею, олією і помідорами (на зиму)

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – приблизно 2 л.
  • Сіль – 3 ст. ложки (з гіркою),
  • Цукор – 5 ст. ложки (без гірки).
  • Оцет 9% — 160 мл
  • Масло рослинне – 1 стакан
  • Банки 0,5 – 8 шт.

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиваємо огірки, відрізаємо хвостики і нарізаємо їх обручками.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

2. Потім, беремо помиті помідори, вирізаємо з них серцевину, розрізаємо кожен на 4 частини (помідори повинні бути стиглими і тугими).

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

3. Очищаємо цибулю від лушпиння і шаткуємо кільцями.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

4. Беремо каструлю складаємо в неї наші інгредієнти, зверху всипаємо цукор і сіль, додаємо 1 склянку олії, 160 мл оцту, і все ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 2-3 години. Періодично струшуємо ємність.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

5. По закінченню цього часу, беремо чисті простерилізовані баночки 0,5 л. і починаємо укладати наші інгредієнти.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

6. Наливаємо в таз теплу воду, кладемо в нього рушник і складаємо банки.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

7. Тепер накриваємо кришкою, щоб вода закипіла і після закипання стерилізуємо 15 хвилин.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

8. Виймаємо банки і закатуємо.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

9. Банку перевертаємо догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.

Смачний салат з огірків з кропом на зиму

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг.
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Кріп – великий пучок
  • Сіль – 3 ст. ложки (з гіркою)
  • Цукор – 6 ст. ложки
  • Рослинне масло – 250 мл
  • Столовий оцет 9% — 200 мл

Спосіб приготування:

1. Промиваємо огірки під проточною водою, відрізаємо «попки», і нарізаємо кругляшочками (не слід нарізати дуже тонко і дуже товсто. Якщо огірок великий можна розділити його навпіл).

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

2. Складаємо нарізані огірки у велику миску.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

3. Цибулю очищаємо від шкірки і шаткуємо невеликими шматочками (ви можете нарізати, як бажаєте).

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

4. Викладаємо цибулю до огірків.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

5. Митий кріп так само дрібно рубаємо і кладемо до решти інгредієнтів. Акуратно перешиваємо.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

6. Тепер кладемо сіль і цукор.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

7. Сюди ж вливаємо 250 мл рослинного масла. Добре перешиваємо.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

8. Закриваємо кришкою нашу ємність і залишаємо на 4-5 годин. Огірки повинні дати сік.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

9. Миску з огірками ставимо на вогонь і акуратно помішуємо. Доводимо до кипіння.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

10. Коли вся маса закипить, вливаємо оцет і варимо ще 3-4 хвилини.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

11. Як тільки вони змінять свій колір, значить готові.

12. Беремо заздалегідь простерилізовані банки і укладаємо в них наш салат.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

13. Накриваємо стерилізованими кришками. Закатуємо і перевертаємо догори дном.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

14. Укутувати не потрібно, просто чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.

Як приготувати салат з огірками без варіння

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 0, 5 кг
  • Часник – 2 – 3 головки
  • Рослинна олія – 200 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Солі – 120 гр.
  • Банки 0,5 – 7-8 шт.
  • Столовий оцет 9% — 100 мл

Спосіб приготування:

1. Для початку простерилизуем баночки і кришки. Наливаємо 100 мл. води банки і ставимо їх на 15 хвилин у духовку при температурі 200 градусів. Кришки кладемо в гарячу воду і кип’ятимо 5 -7 хвилин.

2. В цей час, моєму огірки, зрізаємо кінчики і ріжемо кружальцями.

3. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями.

4. Так само часник очищаємо і подрібнюємо.

5. Всі інгредієнти покласти в одну велику ємність (таз, каструля).

6. Всипаємо туди сіль, цукор, вливаємо олію і столовий 9% оцет.

7. Всі інгредієнти добре перешиваємо і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі, для того щоб салат настоявся, огірки рясно виділили сік (т. до в нім і будуть маринуватися огірки).

8. По закінченню часу, беремо баночки і викладаємо в них заготовку. Закатуємо вже простерилизованными кришками. Салат готовий, приємного апетиту!

Салат з огірків з цибулею, олією та морквою

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кг;
  • Морква – 1 кг;
  • Столовий оцет 9% – 125 мл;
  • Рослинне масло – 0,25 мл;
  • Цукор – 120 гр;
  • Сіль – 80 гр;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком;
  • Запашний перець (мелений) – за смаком.

Спосіб приготування:

1. З допомогою нової губки добре промиємо огірки. Наріжемо кружальцями (приблизна товщина 5 мм).

2. З допомогою ножа моркву очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці.

3. Змішаємо овочі в одній емальованому, великій каструлі.

4. Додаємо сіль 80 гр., цукор 120 гр. і суміш перців, вливаємо оцет і рослинне масло. Добре перешиваємо і залишаємо в прохолодному місці на 2 години.

5. В цей час простерилизуем банки. Спосіб стерилізації вказано вище.

6. Через 2 години перемішати салат і розкладаємо їх по банкам.

7. Залишився на дні каструлі маринад заливаємо в баночки з овочами і прикривають кришками.

8. Наливаємо в миску води (рівень повинен бути по плечики банок), ставимо на плиту, кладемо рушник і ставимо на нього банки.

9. Ставимо тазик з банками на тихий вогонь і стерилізують 10-20 хвилин.

10. Виймаємо банки з тазика, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо теплим пледом. Чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.

Простий салат з огірків без оцту

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Сіль – 2 ст. ложки на кожен літр натертої маси
  • Часник – за смаком
  • Перець чорний (мелений) – за смаком
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Рослинна олія – 1 стакан
  • лавровий лист — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Добре промиваємо огірки, відрізаємо кінчики і натираємо на крупній тертці.

2. Лук очищаємо і дрібно шаткуємо.

3. Так само часник натираємо на тертці.

4. У нас вийшло 2 літри натертої маси, значить сюди ж додамо 4 ст. ложки солі (з гіркою), перець чорний за смаком, викладаємо цибулю, вливаємо олію, добре перешиваємо і зверху кладемо лаврушку.

5. Залишаємо на 5-10 хвилин (для того щоб огірки і цибулю дали сік).

6. А в цей момент, ми підготуємо баночки. Стерилізуємо їх ретельно.

7. Після чого починаємо укладати наш салат.

8. Накриваємо кришками.

9. У велику каструлю наливаємо теплої води, кладемо рушник і ставимо баночки. Кип’ятити 10-15 хвилин.

10. Потім закручуємо і накриваємо теплою ковдрою до охолодження. Зберігати в прохолодному місці. Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: