Салат з огірків на зиму, так само як і хрусткі мариновані огірки – це кращий рецепт консервування. Хрусткі огіркові скибочки з півкільцями цибулі в пікантному маринаді стануть підходящої закускою на святковому, так і звичайному столі.
Цю закуску можна приготувати як з великих, так і середніх сортів. І до того ж її можна без проблем зберігати у квартирі. Ваші рідні і близькі будуть в захваті від такого кулінарного мистецтва.
Сьогодні представляємо Вашій увазі смачні та прості рецепти приготування салату з огірків з цибулею та олією.
- Салат з огірків з цибулею, олією і помідорами (на зиму)
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачний салат з огірків з кропом на зиму
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати салат з огірками без варіння
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат з огірків з цибулею, олією та морквою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий салат з огірків без оцту
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
Салат з огірків з цибулею, олією і помідорами (на зиму)
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Вода – приблизно 2 л.
- Сіль – 3 ст. ложки (з гіркою),
- Цукор – 5 ст. ложки (без гірки).
- Оцет 9% — 160 мл
- Масло рослинне – 1 стакан
- Банки 0,5 – 8 шт.
Спосіб приготування:
1. Ретельно промиваємо огірки, відрізаємо хвостики і нарізаємо їх обручками.
2. Потім, беремо помиті помідори, вирізаємо з них серцевину, розрізаємо кожен на 4 частини (помідори повинні бути стиглими і тугими).
3. Очищаємо цибулю від лушпиння і шаткуємо кільцями.
4. Беремо каструлю складаємо в неї наші інгредієнти, зверху всипаємо цукор і сіль, додаємо 1 склянку олії, 160 мл оцту, і все ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 2-3 години. Періодично струшуємо ємність.
5. По закінченню цього часу, беремо чисті простерилізовані баночки 0,5 л. і починаємо укладати наші інгредієнти.
6. Наливаємо в таз теплу воду, кладемо в нього рушник і складаємо банки.
7. Тепер накриваємо кришкою, щоб вода закипіла і після закипання стерилізуємо 15 хвилин.
8. Виймаємо банки і закатуємо.
9. Банку перевертаємо догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.
Смачний салат з огірків з кропом на зиму
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг.
- Цибуля – 0,5 кг
- Кріп – великий пучок
- Сіль – 3 ст. ложки (з гіркою)
- Цукор – 6 ст. ложки
- Рослинне масло – 250 мл
- Столовий оцет 9% — 200 мл
Спосіб приготування:
1. Промиваємо огірки під проточною водою, відрізаємо «попки», і нарізаємо кругляшочками (не слід нарізати дуже тонко і дуже товсто. Якщо огірок великий можна розділити його навпіл).
2. Складаємо нарізані огірки у велику миску.
3. Цибулю очищаємо від шкірки і шаткуємо невеликими шматочками (ви можете нарізати, як бажаєте).
4. Викладаємо цибулю до огірків.
5. Митий кріп так само дрібно рубаємо і кладемо до решти інгредієнтів. Акуратно перешиваємо.
6. Тепер кладемо сіль і цукор.
7. Сюди ж вливаємо 250 мл рослинного масла. Добре перешиваємо.
8. Закриваємо кришкою нашу ємність і залишаємо на 4-5 годин. Огірки повинні дати сік.
9. Миску з огірками ставимо на вогонь і акуратно помішуємо. Доводимо до кипіння.
10. Коли вся маса закипить, вливаємо оцет і варимо ще 3-4 хвилини.
11. Як тільки вони змінять свій колір, значить готові.
12. Беремо заздалегідь простерилізовані банки і укладаємо в них наш салат.
13. Накриваємо стерилізованими кришками. Закатуємо і перевертаємо догори дном.
14. Укутувати не потрібно, просто чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.
Як приготувати салат з огірками без варіння
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг.
- Цибуля ріпчаста – 0, 5 кг
- Часник – 2 – 3 головки
- Рослинна олія – 200 мл
- Цукор – 200 гр.
- Солі – 120 гр.
- Банки 0,5 – 7-8 шт.
- Столовий оцет 9% — 100 мл
Спосіб приготування:
1. Для початку простерилизуем баночки і кришки. Наливаємо 100 мл. води банки і ставимо їх на 15 хвилин у духовку при температурі 200 градусів. Кришки кладемо в гарячу воду і кип’ятимо 5 -7 хвилин.
2. В цей час, моєму огірки, зрізаємо кінчики і ріжемо кружальцями.
3. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо півкільцями.
4. Так само часник очищаємо і подрібнюємо.
5. Всі інгредієнти покласти в одну велику ємність (таз, каструля).
6. Всипаємо туди сіль, цукор, вливаємо олію і столовий 9% оцет.
7. Всі інгредієнти добре перешиваємо і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі, для того щоб салат настоявся, огірки рясно виділили сік (т. до в нім і будуть маринуватися огірки).
8. По закінченню часу, беремо баночки і викладаємо в них заготовку. Закатуємо вже простерилизованными кришками. Салат готовий, приємного апетиту!
Салат з огірків з цибулею, олією та морквою
Інгредієнти:
- Огірки – 5 кг;
- Морква – 1 кг;
- Столовий оцет 9% – 125 мл;
- Рослинне масло – 0,25 мл;
- Цукор – 120 гр;
- Сіль – 80 гр;
- Чорний перець (мелений) – за смаком;
- Запашний перець (мелений) – за смаком.
Спосіб приготування:
1. З допомогою нової губки добре промиємо огірки. Наріжемо кружальцями (приблизна товщина 5 мм).
2. З допомогою ножа моркву очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці.
3. Змішаємо овочі в одній емальованому, великій каструлі.
4. Додаємо сіль 80 гр., цукор 120 гр. і суміш перців, вливаємо оцет і рослинне масло. Добре перешиваємо і залишаємо в прохолодному місці на 2 години.
5. В цей час простерилизуем банки. Спосіб стерилізації вказано вище.
6. Через 2 години перемішати салат і розкладаємо їх по банкам.
7. Залишився на дні каструлі маринад заливаємо в баночки з овочами і прикривають кришками.
8. Наливаємо в миску води (рівень повинен бути по плечики банок), ставимо на плиту, кладемо рушник і ставимо на нього банки.
9. Ставимо тазик з банками на тихий вогонь і стерилізують 10-20 хвилин.
10. Виймаємо банки з тазика, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо теплим пледом. Чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.
Простий салат з огірків без оцту
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг.
- Сіль – 2 ст. ложки на кожен літр натертої маси
- Часник – за смаком
- Перець чорний (мелений) – за смаком
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Рослинна олія – 1 стакан
- лавровий лист — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Добре промиваємо огірки, відрізаємо кінчики і натираємо на крупній тертці.
2. Лук очищаємо і дрібно шаткуємо.
3. Так само часник натираємо на тертці.
4. У нас вийшло 2 літри натертої маси, значить сюди ж додамо 4 ст. ложки солі (з гіркою), перець чорний за смаком, викладаємо цибулю, вливаємо олію, добре перешиваємо і зверху кладемо лаврушку.
5. Залишаємо на 5-10 хвилин (для того щоб огірки і цибулю дали сік).
6. А в цей момент, ми підготуємо баночки. Стерилізуємо їх ретельно.
7. Після чого починаємо укладати наш салат.
8. Накриваємо кришками.
9. У велику каструлю наливаємо теплої води, кладемо рушник і ставимо баночки. Кип’ятити 10-15 хвилин.
10. Потім закручуємо і накриваємо теплою ковдрою до охолодження. Зберігати в прохолодному місці. Приємного Вам апетиту!!!