Зовсім скоро закінчиться сезон овочевих заготовок, а багато хто так і не встигли приготувати їх. (Ось наприклад одна з чудових ідей борщова заправка ). Консервація салатів – це напрочуд легкий і швидкий процес приготування закуски. Основними інгредієнтами можуть стати будь-які овочі, які ви або ваша сім’я любить.
Заготовки, приготовані на зиму це не тільки смачний, але і відмінний спосіб зберегти користь і смак овочів. Приготуйте один раз і в подальшому це стане традицією для вашого будинку.
Сьогодні розберемо прості і дуже смачні рецепти салатів на зиму. Так само пропоную спробувати приготувати за моїми рецептами найсмачніші кабачки по-корейськи.
Салат на зиму з огірків — Самий смачний і простий рецепт
Інгредієнти:
- Огірки – 1,2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 700 гр.
- Зелень кропу – 20 гр.
- Лавровий лист – за смаком
- Цукровий пісок – ½ ч. ложки (на банку)
- Оцет 9% – 1 ст. ложка (на банку)
- Сіль велика – ¾ ч. ложки (на банку)
- Перець чорний і запашний горошком – за смаком
- Банки 0,5 – 4 шт.
Спосіб приготування:
1. Промиваємо під проточною водою огірки, нарізаємо їх обручками. Складаємо в глибоку миску.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями, складаємо в тару з огірками. Добре перемішуємо.
3. Кріп моєму добре, трохи обсушим і дуже дрібно порубаємо. Всі інгредієнти ретельно змішати.
4. Беремо пів-літрові банки і кришки моєму з допомогою соди, стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом, на кухонному рушнику сушимо.
5. Ставимо каструлю на плиту вливаємо в неї 2-3 літри води і кип’ятимо.
6. Потім готові банки кладемо по 2-3 горошини чорного і запашного перцю. Потім викладаємо отриманий салат у банки щільно утрамбовувавши.
7. Слідом всипаємо ¾ ч. ложки крупної солі, пів чайної ложки цукрового піску.
8. У кожну банку вливаємо 1 ст. ложку 9% оцту.
9. Кладемо по половинці лаврового листа. Якщо ж лавровий лист маленький, кладемо повністю.
10. Заливаємо в банки кип’ячену воду, накриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо на 20 хвилин.
11. Через 20 хвилин, у велику каструлю кладемо рушник, ставимо зверху банки і наливаємо води по плечики банок, починаємо стерилізувати, для цього нам потрібно довести воду до кипіння і кип’ятити банки 10 хвилин.
12. Потім закручуємо кришками, залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо в місце зберігання, приємного апетиту.
Салат з помідорів і болгарського перцю
Інгредієнти:
- Помідори – 1, 5 кг.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. ложка
- Цукровий пісок – 2 ст. ложки
- Рослинна олія – 50 мл
- Оцет 9% – 20 мл
Спосіб приготування:
1. Промиваємо помідори під проточною водою, вирізаємо плодоніжки, ріжемо на четвертинки.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями.
3. Митий перець розрізаємо на дві частини, видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо соломкою.
4. Чистий, висушений кріп дрібно рубаємо ножем.
5. Всі овочі змішуємо в одній глибокої тарі, всипаємо до них, цукровий пісок, сіль, вливаємо олію і оцет.
6. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися 1 годину.
7. Потім розкладаємо по стерилізованим банкам салат. Прикриваємо кришкою.
8. У каструлю кладемо рушник ставимо банки, наливаємо холодну воду і починаємо стерилізувати 10 хвилин після закипання.
9. Закочує банки, перевертаємо догори дном, закутуємо теплими речами до повного охолодження. Потім ставимо в прохолодне місце для зберігання. Приємного апетиту.
Дуже смачний салат з кабачків (на зиму)
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Помідори – 500 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 4 – 5 зубчиків
- Цукровий пісок – 70 гр.
- Сіль – 1 ст. ложка
- Оцет 9% – 1 ст. ложка
- Рослинне масло – 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
1. Промиваємо кабачок і нарізаємо його невеликими кубиками. Якщо ваш не молодий кабачок очищаємо його насамперед від шкірки.
2. Червоний болгарський перець промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл, видаляємо всі нутрощі і нарізаємо невеликою соломкою.
3. Промиємо помідори, видалити плодоніжку й наріжемо часточками.
4. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо.
5. Помідори висипаємо в глибоку каструлю ставимо на плиту, додаємо цукровий пісок, сіль і все акуратно прогріваємо. Після того, як помідори закиплять, варимо 10 хвилин періодично помішуючи.
6. Потім у каструлю додаємо кабачки, всипаємо червоний перець, вливаємо олію, всі інгредієнти добре перемішуємо. Кабачки в процесі варіння дадуть сік. Варимо приблизно 30 хвилин.
7. За 15 хвилин до кінця варіння додамо часник.
8. А за пару хвилин до готовності вливаємо оцту, відразу ж закриваємо кришкою.
9. Коли заготовка з кабачків готова, розливаємо його по банках, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження. Приємного апетиту.
Простий салат з рисом та морквою
Інгредієнти:
- Морква – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Салатний цибуля – 1 кг.
- Солодкий перець – 1 кг
- Рис – 400 гр.
- Цукровий пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. ложки
- Оцет 9% – 100 мл
Спосіб приготування:
1. Беремо морква, очищаємо від шкірки, подрібнюємо на крупній тертці.
2. Помідори промиваємо, знімаємо з них шкірку, вирізаємо плодоніжку. Порада: для того, щоб без зусиль зняти шкірку з помідорів, необхідно залити їх окропом на 20 -30 секунд, після чого без зусиль знімаємо шкірку. Потім прокручуємо через м’ясорубку (так само можна використовувати блендер). Розміщуємо їх в глибоку тару, насипаємо сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет і масло, ретельно перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо масу до кипіння, варимо приблизно 20 хвилин.
3. Миті перці розрізаємо навпіл, виймаємо все насіння, вирізаємо плодоніжку і нарізаємо тонкою соломкою.
4. Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини і поміщаємо в блендер або м’ясорубку для подрібнення.
5. Рис ретельно промиваємо холодною водою, ставимо на плиту і відварюємо його до тих пір, поки він не стане розсипчастим. відварюється до тих пір, поки не стане розсипчастим.
6. По закінченню 20 хвилин до маси томатів додаємо моркву, і знову варимо близько 20 хвилин.
7. Потім до овочів додаємо перець, так само варимо 20 хвилин.
8. І останнім з овочів додаємо салатний цибулю, тепер всю суміш варимо 30 хвилин.
9. Тепер додаємо варений рис і починаємо томити заготівлю 5 – 7 хвилин.
10. В стерилізовані банки розкладаємо готовий салат і відразу ж його закатуємо прокип’яченими кришками. Закутуємо банки теплим пледом і залишаємо до повного охолодження, потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.
Асорті з баклажанів і цвітної капусти без стерилізації на зиму (відео)
У цьому відео ви побачите дуже смачне овочеве Асорті в Томатному Маринаді по Турецьки, приготоване без стерилізації.
Приємного Вам апетиту!