Салати з буряка на зиму: Дуже смачні рецепти приготування

Буряк — трав’яниста рослина з сімейства Маревые. У 2 тисячолітті до нашої ери цей плід вивели, як овочеву рослину. Вже до 20 століття інгредієнт розповсюдився по всіх континентах. Якщо звернутися до народних придане, то вони свідчать, що цей овоч вживали в їжу для запобігання розвитку епідемій чуми.

Незважаючи на те, що дане блюдо, так само як і маринована капуста, дуже просте, все-таки існує кілька секретів приготування цієї неймовірно смачної закуски.

Сьогодні ми розберемо з вами 6 простих і дуже смачних способу приготування салату з буряка на зиму. А так само пропоную оцінити рецепти минулої статті, борщової заправки, яка допоможе заощадить Ваш дорогоцінний час, під час приготування улюбленого супу.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Салат з буряка на зиму — Простий рецепт без стерилізації

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Буряк — 1 кг
  • Морква — 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 500 гр.
  • Помідори — 1,5 кг
  • Часник — 750 гр.
  • Олія рослинна рафінована — 150 гр.
  • Цукровий пісок — 100 гр.
  • Сіль — 1, 5 ст. ложки
  • Оцет 9% — 1 ст. ложка
  • Вихід 3 літра

Спосіб приготування:

1.Всі овочі ретельно промиваємо. У помідор вирізаємо плодоніжку, розрізаємо їх навпіл і пропускаємо через м’ясорубку.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

2. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними півкільцями.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

3. Моркву і буряк очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо (можна використовувати крупну тертку). Включаємо плиту на сильний вогонь, ставимо велику каструлю, вливаємо томати. Потім додаємо цибулю, моркву, часник, буряк, зменшуємо вогонь на середній і доводимо наші овочі до кипіння.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

4. Коли овочі починають закипати, додаємо 1 ст. ложку солі, пів склянки цукру і пів склянки рафінованої олії. Вирівнюємо масу на поверхні, щоб овочі були в томаті.

Читайте також:  Яблучне повидло з корицею: рецепт з шоколадом, фото

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

5. Після закипання, зменшуємо на слабкий вогонь і варимо 30 — 40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо 1 ст. ложку 9% оцту.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Порада: Довше варити не треба, так як овочі дійдуть в банках.

6. Наша заготовка готова і розкладаємо її з теплим заздалегідь стерилізованим банкам, злегка утрамбовувавши. Зверху заливаємо рідиною з салату.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

7. Закриваємо сухими стерилізованими кришками, закатуємо закаточним ключем. Після чого перевертаємо догори дном і чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.

Смачна заготівля з буряка і кабачків

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Буряк — 1 шт.
  • Кабачки — 500 гр.
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Оцет столовий — 1,5 ст. ложки
  • Часник — 3 зубчики

Спосіб приготування:

1. Очистити кабачки від шкірки, нарізаємо тонкі квадратні смужки вздовж. Очищаємо часник від лушпиння. Сирий буряк так само очистимо і поріжемо на шматки, аналогічними, як різали кабачок. Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Порада: використовуємо молоді, коротенькі, тонкокорі кабачки.

2. Готуємо банки і кришки. Для початку ретельно промиємо їх з содою, потім простерилизуем будь-яким зручним для Вас способом. Поки вони ще гарячі укладаємо в них вертикально кабачки і буряк.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

3. Додаємо 1,5 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукрового піску. Зверху на інгредієнти кладемо часник (можна порізати на часточки).

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

4. Включаємо воду, ставимо на каструлю з водою і доводимо до кипіння. В самому кінці додамо 1, 5 ст. ложки столового оцту. Заливаємо овочі киплячою водою, до самого верху банки, накриваємо кришкою.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

5. У каструлю кладемо рушник, ставимо банку і заливаємо по плечики води, і стерилізуємо 20 хвилин.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

6. Відразу ж по закінченню часу виймаємо банки, закатуємо, перевертаємо догори дном і вкриваємо теплим пледом до повного охолодження. Потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Буряковий салат з яблуками

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Буряк — 3,5 кг.
  • Яблука — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 700 гр.
  • Солодкий перець — 7 — 8 шт.
  • Рослинне масло — 500 мл
  • Цукровий пісок — 200 гр.
  • Сіль — 50 гр.
  • Оцет 25% — 1 ст. ложки
  • Чорний мелений перець — за смаком
Читайте також:  Рецепт квашених помідорів в каструлі: рецепт з фото покроково, як заквасити в каструлі

Спосіб приготування:

1.Промиваємо під проточною водою яблуко, натираємо його на крупній тертці, потім складаємо в каструлю в якій будемо варити.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

2. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо невеликими кубиками і так само складаємо в тару.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

3. Солодкий перець миємо, розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку, очистити насіння і ріжемо дрібними кубиками.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

4. Буряк промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Всі інгредієнти ми поклали в каструлю, додаємо цукровий пісок, сіль.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

5. Ставимо каструлю на плиту, включаємо сильний вогонь і вливаємо 500 мл. рослинного масла.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

6. Інгредієнти перемішуємо і доводимо до кипіння, зменшуємо плиту на середній або дрібний вогонь і варимо близько години, періодично помішуємо.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

7. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет, додаємо чорний мелений перець за смаком. Розкладаємо по заздалегідь стерилізованим банкам.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Відразу ж закатуємо, перевертаємо догори дном, накриваємо теплою ковдрою і чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.

Як приготувати салат з буряка і капусти на зиму по домашньому

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Часник — 5 зубчиків
  • Буряк — 3 шт. (середні)
  • Морква — 2 шт.
  • Болгарський перець 3 шт.
  • Для маринаду:
  • Сіль — 3 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 0,5 склянки
  • Оцет 9% — 0,5 склянки
  • Вода — 3 літри
  • Перець горошком — за смаком
  • Лавровий лист — за смаком

Спосіб приготування:

1. Капусту очистити від верхнього шару, нарізаємо невеликими квадратиками і складаємо відразу в каструлю.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

2. Промиваємо моркву і очищаємо від шкірки, нарізаємо великими широкими смужками. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо кружечками. Буряк очистимо, промиємо і теж наріжемо великими часточками, відправляємо до решти інгредієнтів.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

3. Болгарський перець миємо, розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку, очистити від насіння і так само, як і моркву наріжемо великими смужками. Складаємо все в каструлю.

Читайте також:  Як маринувати грузді на зиму в банках - простий рецепт гарячим способом з фото, приготування маринаду з оцтом

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

4. Весь вміст каструлі ми ретельно перемішуємо.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

5. Потім буряк з овочами розкладаємо по заздалегідь стерилізованим банкам.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

6. В окремій каструлі приготуємо маринад. Наливаємо в каструлю три літри води, додаємо 3 лаврових листа і 6 горошин чорного перцю, додаємо цукровий пісок і сіль, доводимо до кипіння. Після того, як розсіл закипів вливаємо оцет і кип’ятимо ще 5 хвилин.

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

7. Заливаємо маринадом банки до горлечка, накриваємо кришками і через 3 хвилини закручуємо. На добу закутуємо банки теплим пледом, а потім прибираємо в місце зберігання. Через 3 дні можна буде скуштувати смачну закуску.

Рецепт гострого салату з буряку

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Салаты из свеклы на зиму: Очень вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Буряк — 4 кг.
  • Болгарський перець — 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста — 2 кг.
  • Помідори — 2 кг.
  • Стручки чилі — 2 шт.
  • Сіль — 15 гр.
  • Рослинне масло — 80 гр.

Спосіб приготування:

1. Помідори промиваємо під проточною водою, заливаємо на пару секунд окропом і очистити від шкірки.

2. Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку і очищаємо від насіння.

3. Включаємо плиту, у сковороду наливаємо масло і розжарюємо її.

4. Помідори подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, перець нарізаємо тонкими скибочками.

5. Відварюємо буряки протягом 35 — 40 хвилин, потім натираємо на крупній тертці.

6. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору 5 — 7 хвилин.

7. Потім викладаємо основний овоч і томатну пасту. Смажимо отриману масу приблизно 7 хвилин. Після чого викладаємо шматочки чилі, все перемішуємо, солимо, перчимо за смаком і тушкуємо протягом години.

8. Коли салат готовий, розкладаємо його по стерилізованим банку і закатуємо.

9. Перевертаємо догори дном і закутуємо теплою курткою до повного охолодження. Приємного апетиту.

Відео про те, як приготувати заготовку з буряка, часнику і волоського горіха

Спробуйте приготувати салат за цим рецептом і не пошкодуєте. Я впевнений, він Вам обов’язково сподобається.

Приємного Вам апетиту!

DvaGusya