Солоні помідори швидкого приготування – швидкий рецепт в каструлі

Бувають моменти, коли гості вже стоять на порозі, а до столу зовсім нічого подати або ж просто несподівано захотілося чогось смачненького. Тоді вам слід спробувати солоні помідори швидкого приготування за нашим рецептом. Обійдемося без місяців очікування до зими, коли вже, нарешті, можна буде відкривати помідори. Жодних закаток, тривалої і болісної стерилізації банок, всього лише пару годин – і все готово! Такі помідори придатні для вживання вже через 4 год, якщо ви хочете малосольні, і потрібно 6 годин, щоб отримати м’які і добре просолені томати. Із зазначених у рецепті компонентів виходить приблизно 3-літрова банка.

Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

Інгредієнти

  • томати 2 кг
  • вода 1,5 л
  • ріпчаста цибуля 100 г
  • 75 г сіль
  • цукор 60 г
  • зубчики часнику 5-10 шт.
  • лавровий лист 1 шт.
  • перець горошком 3 шт.
  • листя смородини 2-3 шт.

На порцію

Калорії: 19 ккал

Білки: 0.4 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 4.2 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

    Підготуємо інгредієнти: очищаємо часник і цибуля від лушпиння, ретельно промиваємо під проточною водою разом з помідорами.

  • Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

    Занадто великі зубчики часнику слід попередньо витримати протягом півгодини, посипати дрібною сіллю, якщо ж вони стандартних розмірів, то можна залишити і так, відразу додавши їх до всіх інгредієнтів.

  • Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

    Цибулю ріжемо на дуже тонкі кільця.

  • Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

    У добре промиту банку на дно викладаємо спеції — лаврушки і перець горошком, також можна кинути листя смородини і парасольки кропу. Додаємо кільця цибулі і зубчики часнику. Закладаємо банку доверху помідорами. Також можна покласти кілька смужок болгарського перцю, який дуже добре буде поєднуватися з основним інгредієнтом.

  • Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

    У каструлі змішуємо воду, сіль і цукор, чекаємо кипіння. Як тільки це відбудеться, заливаємо розсолом банку з помідорами, накриваємо кришкою і залишаємо просаливаться.

Порада: томати краще всього брати приблизно однакові по калібру і ступеня зрілості. Якщо плоди різні, вони будуть просаливаться нерівномірно — деякі швидше і краще, інші — повільніше і гірше, при цьому може різнитися навіть їхній смак.

Соленые помидоры быстрого приготовления - быстрый рецепт в кастрюле

До таких помідорів можна додати трохи гострого перчика або гірчиці, щоб надати їм пікантності і цікавих ноток смаку. А ось якщо ви хочете більш легку закуску, слід влити столову ложку оцту, тоді на виході вийдуть не солоні, а мариновані томати.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: