Солоні помідори в каструлі, як діжкові – як засолити в домашніх умовах

Наші предки здавна готували соління в бочках. Ці традиції збереглися і сьогодні, і багато люблять овочі, заготовлені таким способом, за їх неповторний смак і користь. Хрусткий огірочок з бочки, або ароматний помідорчик – все доведеться до столу довгою зимою, тому господині в сезон піклуються про запаси. Якщо ви теж хочете отримати таку апетитну закуску, але не маєте необхідної дерев’яної тари – не засмучуйтеся, сьогодні ми розповімо, як приготувати солоні помідори в каструлі, які не відрізнити від бочкових!

Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

Порада: температура для зберігання “бочкових” помідорів повинна бути не більше 10 градусів за Цельсієм. Якщо в будинку немає такого прохолодного місця, то після закваски заготовку можна тримати в холодильнику.

Інгредієнти

  • Помідор 3 кг
  • Вода 1.8 л
  • 140 г сіль
  • Кріп (парасольки) 7 шт.
  • Листя смородини 7 шт.
  • Листя вишні 7 шт.
  • Насіння гірчиці 1 ст. л.

На порцію

Калорії: 14.7 ккал

Білки: 0.6 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 2.7 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    Каструлю необхідно вимити з миючим засобом і обдати окропом.

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    Помідори краще брати “вершки”, до речі, зелені плоди виходять теж дуже смачні.

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    Томати перемываем і укладаємо шарами в каструлю, пересипаючи кожен листочками смородини та вишні, а також парасольками кропу.

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    Зверху помідорів висипаємо насіння гірчиці – вони не тільки додадуть аромат, але і захистять овочі від бродіння.

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    В окрему каструлю набираємо воду і засипаємо кухонну сіль. Кип’ятимо розсіл протягом 5 хвилин. Після чого заливаємо томати.

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    Накриваємо каструлю тарілкою і ставимо на неї прес, в якості якого чудово підійде пластикова пляшка або банку з водою.

  • Соленые помидоры в кастрюле, как бочковые - как засолить в домашних условиях

    При кімнатній температурі заготівлю тримаємо 30 днів. Потім її потрібно переставити в льох або холодильник ще на пару тижнів. Тепер можете знімати пробу – ваші помідорчики за смаком будуть як діжкові.

Це цікаво: засолені в бочці томати не містять оцет, тому набагато корисніше консервованих, так як вони зберігають в собі всі вітаміни та мінеральні речовини. Соковитий овоч служить відмінним природним антибіотиком, який бореться з вірусами і надає протизапальну дію на організм.

Спробуйте приготувати апетитні солоні помідори на зиму за цим рецептом і переконайтеся, що це дуже просто і швидко. Блюдо виходить настільки смачним, що з’їдається моментально, так що заготовлюйте запас побільше. Вдалих вам засолов!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: