солоний гострий перець на зиму холодним способом, башкирська, цілком, під капронову кришку і простим засоленням

Нескладний рецепт солоного перцю чилі напевно стане в нагоді любителям незвичайних гострих страв. Гіркий перець містить речовини, які можуть уберегти вас від застуди, вони сприяють підвищенню імунітету і сприятливо впливають на кровообіг. Консервація не підлягає кип’ятінню, не містить оцту, чим значно підвищує свої корисні якості і дозволяє зберегти вітаміни.

Порада: щоб солити гіркий перець, краще вибирати самі тонкі, повністю дозрілі довгі перчинки, оскільки вони швидше маринуються і повністю займають простір у баночках.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Солоний гострий перець на зиму цілком в банку

Перець виходить швидше квашений, ніж маринований. Пікантні нотки солоного перцю чилі дуже сподобаються любителям гострих закусок, а цей класичний рецепт з детальними фото та відео допоможе правильно законсервувати перець солоний на зиму холодним способом.

Інгредієнти

  • Перець гострий 1 кг
  • Вода 1 л
  • 8 ст. л. сіль

На порцію

Калорії: 40 ккал

Білки: 2 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 9.5 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Ретельно переберіть і промийте перчики, обовязково проколіть виделкою стручки в 3 місцях.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Готові стручки складіть в якусь глибоку тару.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Закип’ятіть воду в окремій посудині і розчиніть в ній необхідне за рецептом кількість солі. Залийте перець отриманим солоним розчином. Розсіл обов’язково повинен бути гарячим.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Для того щоб овочі цілком поринули в солоний маринад, помістіть на них який-небудь вантаж.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Майбутню консервацію необхідно накрити чистим матеріалом і залишити солитись при кімнатній температурі на 3-е суток.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Після закінчення зазначеного часу треба злити рідину з ємності і приготувати нову, ідентичну першій: в 1 літрі води розчинити 8 ст. л. солі. Потім перчики заливаємо новим розсолом.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    В такому стані консервація повинна стояти ще 5 діб. Далі маринад зливаємо, а овочі закладаємо в стерильні баночки.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Знову готуємо розсіл, заливаємо його в банки з гострим чилі і можна закупорювати на зиму.

Перець солоний на зиму холодним способом готовий. Він буде оригінально і апетитно виглядати поряд з будь-яким м’ясним блюдом, його можна додавати до салатів, а святковий новорічний стіл з такою закускою стане ще яскравіше і красивіше, зігріваючи вас в зимовий мороз.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Як засолити болгарський перець на зиму цілком

Прекрасним гарніром до основної страви і пікантною оригінальної закускою на зимовому столі стане болгарський солоний перець. Нижче наведено простий рецепт покрокового приготування, як солити болгарський перець на зиму цілком в банках.

Порада: перці за цим рецептом можна солити цілими, з хвостиками і насінням. Так з цілих перчинок не витечуть смачний ароматний сік і маринад.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 60

Енергетична цінність

  • калорійність: 238.59 ккал;
  • жири: 17.07 г;
  • білки: 0.67 м;
  • вуглеводи: 21.18 р.

Інгредієнти

  • цукор — 500 г;
  • оцет — 400 г;
  • масло рослинне — 500 г;
  • сіль – 3 ст. л;
  • перець болгарський – 1.5 кг.

Покрокове приготування

  1. Ретельно моєму кожну перчинку, закладаємо в каструлю і наливаємо стільки прохолодної води, щоб овочі були повністю покриті.
  2. Дочекавшись кипіння, перець виймаємо з води. Він повинен бути бланшованим, але не м’яким. Закладаємо солодкий перець в стерилізовані заздалегідь банки.
  3. З води, в якій бланшировался перець, готуємо маринад. Для цього додаємо сіль, цукор, масло і ставимо розчин на плиту.
  4. Оцет слід додати у розсіл безпосередньо перед закипанням.
  5. Закипевшим маринадом заливаємо солодкі перці, закорковуємо.
  6. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим матеріалом до повного охолодження.

Важливо: солоний перець можна буде пробувати приблизно через місяць. До цього часу консервацію зберігайте в холодному місці.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою

Спробуйте законсервувати перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку. Ця пікантна закуска неодмінно припаде до смаку любителям гострого.

Цікаво: вченими доведено, що пекучий перець сприяє виробленню в організмі ендорфінів – гормонів радості, щастя і задоволення. Вони знижують стрес і допомагають впоратися з безсонням.

Час приготування: 30

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність: 125.57 ккал;
  • жири: 0.66 м;
  • білки: 6.57 м;
  • вуглеводи: 26.27 р.

Інгредієнти

  • перець гіркий – 1 кг;
  • петрушка – 10 г;
  • кріп – 20 г;
  • часник – 15 г;
  • сіль – 100 р;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Для початку підготуйте банки. Для цього слід помити їх з содою і простерилізувати, помістивши в окріп на 10 хвилин.
  2. Поставте на вогонь каструлю з водою, дочекайтеся кипіння. Розчиніть в ній сіль і остудіть.
  3. У готові банки на дно закладіть часник і зелень, а потім добре вимитий гіркий перець.
  4. Охолоджений розсіл залийте в баночки з перцем чилі, накрийте вимитими капроновими кришками.
  5. Сховайте в холод для подальшого зберігання.

Перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку готовий. Таку заготовку слід зберігати в холодильнику, а їсти можна буде вже через декілька діб.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Як засолити перець баранячий ріг на зиму

Перець сорту «баранячий ріг» відрізняється від родичів зовнішнім виглядом. Він має довжину близько 20 см і криву форму. Поспев, він знаходить насичено-червоний колір. Перчинки відрізняються сильним ароматом, особливим гострим смаком і м’яким присмаком. Рецепт з покроковим описом допоможе вам приготувати таку пекучу, оригінальну закуску.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність: 88.4 ккал;
  • жири: 0.34 г;
  • білки: 0.68 м;
  • вуглеводи: 23.4 р.

Інгредієнти

  • гострий перець – 1 кг;
  • часник — 1 головка;
  • корінь хрону – 10-15 см;
  • лист хрону – 1 шт.;
  • парасолька кропу – 1 шт.;
  • чорний перець горошком – 5 шт;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Моєму стручки перцю, чистимо часник, корінь хрону. Обов’язково проколюємо зубочисткою кожен перець в декількох місцях.
  2. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом.
  3. На дно банки кладемо прянощі, ароматні трави.
  4. Зверху щільно, але акуратно складаємо перчинки і листочок хрону. Насипаємо в банки сіль.
  5. Заливаємо заготовки водою з крана. Закриваємо кришками і струшуємо кілька разів, щоб сіль розчинилася. При необхідності додаємо воду..
  6. Залишаємо баночки з заготовками на підносі при кімнатній температурі для бродіння. Банки кришками, що щільно закривати не потрібно. Періодично струшуємо банки. Якщо розсіл злегка помутніє — це нормально.
  7. Через 5 днів закатуємо ємності кришками і ховаємо в льох.

Зверніть увагу: ароматна пекуча закуска готова, але є її бажано тільки через 2 місяці, щоб всі овочі встигли за цей час насититися маринадом.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом
Перець солоний в банках готується дуже легко, не вимагає особливої підготовки і важкодоступних інгредієнтів. З такими докладними рецептами соління перців без праці впорається навіть недосвідчена господиня, а приготувавши простий варіант закуски, ви можете експериментувати надалі покращувати, змінювати або доповнювати рецепти по своєму смаку.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: