Варення (желе) з смородини п’ятихвилинка – Смачні рецепти приготування

Настав серпень, а значить, настав час для домашньої заготовки на зиму. Варення з смородини п’ятихвилинка, приготоване таким способом виходить дуже смачним, а ягоди смородини залишають свої корисні властивості, так само як і малинове на зиму.

Всім відомо, що смородина є однією з найбільш корисних ягід. Тому кожна господиня намагається зберегти всі вітаміни, після теплової обробки

Сьогодні розберемо 5 простих способів приготування варення з смородини, а не просто звичайного варення, а желе. Так само пропоную Вам оцінити рецепти чудового варення з лісової полуниці.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Варення-желе з червоної смородини — Покроковий рецепт 5 хвилинка

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Варення-желе зі смородини приготоване за рецептом «П’ятихвилинка», обов’язково вийде ароматним і смачним. Відмінно підійде в якості десерту або начинки для солодких страв.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 900 гр.
  • Цукровий пісок – 700 гр.

Спосіб приготування:

1. Червону смородину промили, очистили від сміття і листя.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

2. Розминаємо її товкачем, для того щоб ягода дала сік і швидкого розчинення цукру (так само можна використовувати м’ясорубку або блендер).

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

3. Засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо приблизно на 30 – 40 хвилин.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

4. Червона смородина дала сік, тепер ставимо на вогонь. Довели до кипіння, перемішуємо, тепер зменшуємо на повільний вогонь.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

5. Періодично прибираючи пінку. Даємо кипіти ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

6. Готове ласощі розливаємо по вже заздалегідь стерилізованим банкам.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Даємо варенню охолонути при кімнатній температурі. Приємного апетиту.

Желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Смачне і просте у приготуванні варення з чорної смородини. Через деякий час вона густіє і стає, як желе.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Для початку нам потрібно смородину добре перебрати, прибрати всі плодоніжки, всі листочки, все сміття, що в ній є.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

2. І, звичайно ж, промиваємо під проточною водою і сушимо (на стіл кладемо газету, зверху рушник і викладаємо ягоду, залишити сохнути потрібно приблизний на 2-3 години).

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

3. Смородина підсохла, ми її зібрали, і тепер перекручуємо на м’ясорубці (можна використовувати блендер або толкушку).

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

4. Коли перекрутили ягоду, ставимо її на середній вогонь і засипаємо цукром. Обов’язково помішуємо.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

5. Промиваємо банки, ставимо їх у духовку, включаємо на 250°C градусів на 15 хвилин. Кришки моєму, і кип’ятимо в гарячій воді на плиті 10-15 хвилин.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

6. Доводимо його до кипіння і залишаємо на 5 хвилин. Перекладаємо в банки, обов’язково весь посуд, якою ви будете користуватися повинна бути сухою.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

7. Ми переклали в баночки варення, закатали їх кришками і залишаємо при кімнатній температурі. Зберігаємо на будь-якій полиці у шафі при кімнатній температурі.

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Приємного апетиту.

Рецепт варення склянками

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Головним завданням приготування варення «п’ятихвилинки», є дотримання пропорцій ягоди, цукру і води. Ця солодкість — відмінна заготівля на зиму.

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 15 склянок
  • Смородина (чорна, червона) – 12 склянок
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Для початку ми підготуємо банки, добре миємо їх, обполіскуємо і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 160°C. Кришки моєму, обдаємо окропом і теж сушимо.

2. Смородину слід перебрати, видалити гілочки, листочки, плодоніжки, потім ретельно промити під проточною водою, потім висипати в каструлю, в якій будемо варити варення.

3. До ягоді у каструлю додаємо 7 склянок цукру і 1 стакан води, ставимо на вогонь (плита повинна бути включена на великому вогні).

4. Коли довели до кипіння, засекам час рівно на 5 хвилин. Вогонь включаємо і додаємо решту 8 склянок цукру, ретельно перемішуємо до повного розчинення цукрового піску.

5. У заздалегідь підготовлені банки розливаємо готове варення, закатуємо кришками. Приємного апетиту.

Простий рецепт смородинового варення на зиму

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Рецепт п’ятихвилинки відмінно підійде тим домогосподаркам, у яких зовсім мало часу, але які дуже хочуть побалувати своїх домашніх.

Інгредієнти:

  • Смородина (чорна, червона) – 6 – 7 склянок
  • Цукор – 11 склянок
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Для початку підготуємо ягоди. Плоди чорної або червоної смородини ретельно перебираємо, очищаємо від різного сміття. Промиваємо під проточною водою, даємо їм підсохнути.

2. Беремо 1 склянку фільтрованої води, виливаємо в емальовану каструлю. Потім висипаємо половину цукрового піску ( т. е стаканів 6). Доводимо сироп до кипіння. Після закипання варимо ще кілька хвилин, за цей час випаруватися вся зайва вода. Сиропу необхідно злегка бути загуслим.

3. У киплячий на плиті сироп кладуть підготовлені ягоди. Акуратно перемішуємо, так щоб ягоди поринули в сироп. Доводимо до кипіння і залишаємо на плиті не більше 5 хвилин.

4. Поки варення варитися стерилізуємо банки і кришки. Як це зробити, можна подивитися в рецепті вище.

5. Потім висипаємо залишився цукровий пісок (тобто 5 склянок), перемішуємо, доводимо до кипіння, збираємо піну. Відключаємо плиту. Заготівля готова.

6. У заздалегідь підготовлені банки розливаємо готове варення. Банки залишаємо відкритими до повного охолодження. Як тільки воно повністю охололо, закриваємо щільними кришками і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Рецепт желе без варіння

Варенье (желе) из смородины пятиминутка - Вкусные рецепты приготовления

Один з найбільш корисних варіантів заготовки з (чорної, червоної) смородини на зиму варення, яке не потрібно варити. З-за відсутності термообробки желе зберігає всі корисні речовини до наступного літа. Але навряд чи таке ароматне і смачне ласощі пролежить у вас довго.

Інгредієнти:

  • Смородина (на ваш вибір) -1 кг.
  • Цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Першим ділом займемося підготовкою смородини, очистимо її від плодоніжок, від усього сміття, який з’явився в процесі збирання ягід.

2. Потім подрібнити до стану однорідне пюре за допомогою м’ясорубки.

3. Викладаємо масу в каструлю (у велику тару), додаємо в неї цукор, ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 40 до повного розчинення кристалів цукру. Після того як минув час перемішуємо ще раз.

4. Банки стерилізуємо за допомогою мікрохвильової печі або для духовки.

5. Тепер розливаємо готове варення по банках і закручуємо їх. Зберігаємо його в прохолодному місці, в холодильнику або підвалі.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: