Варення з цілих ягід агрусу на зиму – простий рецепт

Такий делікатес, як агрусове варення з яблуками, – це справжня знахідка в зимову пору для всіх любителів солодкого. Рецепт страви досить простий, але в той же час потребує уваги та зосередженості. Дуже важливо правильно підготувати компоненти для приготування варення. Найбільше часу йде на перебирання агрусу і видалення хвостиків у ягід.

Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

Порада: якщо яблука для варення ви нарежете і підготуєте швидше, то щоб вони не потемніли, шматочки плодів треба буде залити водою і додати в ємність 0.5 чайної ложки лимонної кислоти.

Можна використовувати сорт як зеленого агрусу, так і червоного. Якщо ви зупинитеся на другому варіанті, то готове варення придбає приємний бордовий забарвлення. Що стосується яблук – брати треба солодкі фрукти.

Інгредієнти

  • Яблука 1 кг
  • Агрус 1 кг
  • Цукор 2 кг
  • Вода 1 л

На порцію

Калорії: 35.4 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 8.84 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    Агрус промиваємо, перебираємо. Обрізаємо гострими ножицями хвостики з обох сторін. Викладаємо ягоди сушитися на рушник.

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    Моєму яблука, вирізаємо у них зіпсовані місця, якщо такі є. Видаляємо серцевину. Фрукти ріжемо полудольками або кубиками.

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    Бланшируем яблука – проварюємо їх в киплячій воді протягом 5 хвилин. Потім відкидаємо плоди на друшляк і промиваємо під холодною стру

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    З каструлі, де варилися фрукти, відбираємо літр води і готуємо сироп – розчиняємо в рідині весь цукор і чекаємо закипання.

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    В емальований таз викладаємо яблука і агрус. Заливаємо їх сиропом. Залишаємо на 3 години.

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    Ставимо ємність з фруктами на вогонь, кип’ятити вміст 10 хвилин, постійно помішуючи. Знімаємо шумівкою пінку.

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    Відставляємо варення остигати. Через 5-6 годин (можна довше) повторюємо процедуру з десятихвилинним проварюванням. Потім чекаємо ще кілька годин – і знову проробляємо ті ж маніпуляції (всього 3 рази).

  • Варенье из целых ягод крыжовника на зиму - простой рецепт

    Стерилізуємо банки зручним способом – на пару або в духовці. Висушуємо їх. У готову тару розфасовуємо варення. Закриваємо пластиковими кришками. Після охолодження солодкість можна прибирати на зберігання до зими.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: