Варення з яблук “білий налив” – простий рецепт на зиму з фото

“Білий налив” не відноситься до сортів яблук, якими можна запасатися на зиму в свіжому вигляді, так як дуже швидко псується. Зате з нього виходить відмінне варення-п’ятихвилинка: ароматне, прозоре і апетитне. Готується десерт досить швидко, має зовсім простий рецепт, і з завданням впорається будь-яка господиня. З-за того, що плоди цього сорту дуже солодкі, ласощі потрібно класти менше цукру. А для того щоб додати варення більш яскравий смак, до нього додається апельсин.

Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

Порада: для вирізання серцевини зручно використовувати спеціальний ніж закругленої форми.

Варення з яблук “білий налив”

Інгредієнти

  • Яблука 2.5 кг
  • Цукор 1 кг
  • Апельсин 2 шт.

На порцію

Калорії: 31.3 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 7.7 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

    Половинки або четвертинки вимитих плодів очистіть від твердої серцевини з кісточками. Зіпсовані частини видаліть. Наріжте невеликими шматочками.

  • Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

    Зніміть шкірку з цитруса. Подрібніть шматочками приблизно такого ж розміру, як і яблука.

  • Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

    Перекладіть часточки фруктів і цукор (трохи залиште, щоб досипати зверху) шарами. Робіть це швидко, щоб яблука на повітрі не потемніли. Дайте їм постояти не менше 10 годин — найзручніше залишати на ніч. За цей час фрукти виділять сік, а частина цукру розчиниться.

  • Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

    Поставте ємність з майбутнім варенням на плиту, вогонь зробіть менше середнього, щоб ласощі не підгоріло. Після того, як вміст каструлі закипить, обережно перемішайте яблука з апельсинами і залиште на слабкому нагріванні ще 5 хвилин, і після цього можете закривати.

  • Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

    Коли поставите яблука на вогонь, підготуйте банки. Вимийте їх і 2 рази обшпарте. Кришки потрібно потримати в окропі довше – 2-3 хвилини.

  • Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

    Заливайте гаряче варення (прямо з вогню) до верху банки. Закупорьте її і поставте шийкою вниз. Як показує практика, солодкий десерт добре зберігається і без укутування, але для впевненості можете обернути щільним покривалом і потримати так протягом 15-20 годин. Зберігати краще в темному і прохолодному місці – наприклад, в коморі або підвалі.

Порада: запасіться банками під різьбу, тоді закупорювати варення буде набагато простіше. До того ж гвинтові кришки зазвичай не іржавіють.

Завдяки високій концентрації пектину варення з яблук “білий налив” виходить досить густим. Воно добре підійде для чаювання або різної солодкої випічки. Таке ж варення можна зробити і з додаванням груш: візьміть на 1 кг яблук 1 кг груш, а інші інгредієнти залиште колишніми. Спосіб приготування при цьому не змінюється.

Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

Яблучний пластовий мармелад

Що приготувати з скоростиглих яблук? Улюблені ласощі дитинства – мармелад. Як вже було сказано вище, у фруктах міститься пектин – желирующее речовина. Тому ніяких додаткових добавок для загустіння використовувати не потрібно.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 170

Енергетична цінність

  • калорійність – 49 ккал;
  • жири – 0 г;
  • білки – 0.1 г;
  • вуглеводи – 12.2 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 0.5 кг;
  • лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Плоди миєте, виймаєте серединку, але не нарізаєте. Для мармеладу з них потрібно приготувати пюре, і зробити це можна за допомогою запікання.
  2. Увімкніть духовку на 170°C, і поставте яблука на 30-40 хвилин, щоб вони стали м’якими.
  3. Перетріть через сито, додайте лимонну кислоту і цукор.
  4. Перекладіть суміш в товстостінну каструлю і нагрівайте на повільному вогні. Коли яблука почне кипіти, потрібно їх часто перемішувати пластикової або дерев’яною лопаткою, бо пюре має здатність прилипати до дна і пригорати.
  5. Не можна з точністю сказати, скільки часу повинен варитися мармелад. Це залежить від соковитості плодів. Щоб визначити, чи готовий він, наберіть трохи в ложку. Якщо тече, значить, потрібно варити ще. Коли падає шматочками і застигає на блюдце, пора знімати з плити.
  6. Для останнього етапу приготування можна використовувати форму для випікання. Застеліть її фольгою або пергаментом і вилийте мармелад.
  7. Застигле ласощі можна порізати на шматочки, а потім обваляти в цукрі. Спробуйте використовувати інший варіант – залити в силіконові формочки, тоді він вийде цікавим і веселим.

Варенье из яблок "белый налив" - простой рецепт на зиму с фото

Порада: замість лимонної кислоти можна додати кілька крапель мандариновий есенції або 1 столову ложку соку, вичавленого з цитруса.

Варення і мармелад з білого наливу виходять ароматними та смачними, і головне — натуральними, без додавання хімічних замінників смаку і запаху. А значить, вони будуть корисні і дорослим, і дітям.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: