Варення з яблук і чорноплідної горобини на зиму – швидкий рецепт в домашніх умовах

Кисло-солодкий яблучний конфітюр відмінно поєднується з терпким злегка гіркуватим присмаком аронії чорноплідної, який анітрохи не псує десерт, а навпаки, відтіняє його і надає цікаву родзинку. Крім того, ягоди черноплодки вельми корисні і в поєднанні з яблуками створять неймовірний вітамінний коктейль, який буде як не можна до речі в холодну пору року. Саме тому ми радимо вам заготовити якомога більше даного ласощі, використовуючи наш детальний швидкий рецепт з фото та відеоматеріалами.

Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

Інгредієнти

  • яблука 1,4 кг
  • горобина чорноплідна 2 кг
  • цукор-пісок 2,4 кг
  • вода 1 л
  • лимонний сік 25 мл
  • кориця 3 палички

На порцію

Калорії: 54.9 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 13.5 г

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

    В першу чергу необхідно перебрати черноплодку, позбувшись від зіпсованих плодів, зняти ягоди з гілочок, викинути все налипшие листя і, перемістивши в друшляк, промити під краном з прохолодною струменем. Потім слід бланшувати ягідки (це треба зробити, щоб пом’якшити жорстку шкірку горобини) у великій каструлі з киплячою водою – зручніше за все зробити це буде все так само в друшляку, опустивши його на 3-5 хвилин в окріп і потім відразу ж перемістивши в крижану воду, а краще всього на лід.

  • Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

    Слідом за цим беремо великий сотейник з товстим дном, засипаємо в нього один кілограм цукру і заливаємо його літром чистої води. Відправляємо розчин на конфорку з середнім полум’ям і кип’ятити кілька хвилин. Після цього опускаємо в сироп підготовлені ягоди горобини, заново доводимо до появи пухирців і, проваріть 3-4 хвилинки, прибираємо сотейник з плити на 8 годин.

  • Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

    Через зазначений час ягідний сироп повертаємо на повільний вогонь, на сусідню конфорку ставимо окрему ємність, заповнену водою, і паралельно займаємося підготовкою яблук – їх необхідно гарненько помити, висушити паперовими рушниками і серветками або, почистивши економкою (овочечисткою) від шкірки і, видаливши серцевину з кісточками, порізати невеликими шматочками. Яблучні дольки опускаємо в окріп на 7-9 хвилин (стежте за тим, щоб вони не зварилися) і потім остуджуємо їх під прохолодною струменем проточної води.

  • Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

    У киплячий сироп з черноплодкой додаємо решту 1,4 кілограма цукру, даємо йому трохи покипіти, і вводимо 3 палички кориці, 25 мл лимонного соку і охолоджені яблука. Чекаємо до скипання, проварюємо 10 хвилин і, знявши ємність з вогню, залишаємо на ніч.

  • Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

    На наступний ранок виймаємо палички кориці (вони вже віддали свій аромат) і, поставивши його на слабкий вогонь, доводимо до кипіння. Тримаємо на плиті ще 10 хвилин, періодично розмішуючи масу.

  • Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

    Розфасовуємо гаряче яблучне варення з чорноплідної горобини з сухим заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закриваємо прокип’яченими закрутками. Закутуємо перевернуті ємності теплим пледом або ковдрою і залишаємо остигати на добу. Зберігати варення з яблук і чорноплідної горобини, приготоване в домашніх умовах на зиму, стоїть в темному прохолодному місці поруч з іншою консервацією.

Порада: відбираючи яблука для варення, беріть оптимально стиглі плоди зі щільною м’якоттю (краще всього підійдуть зимові сорти) без ознак червоточин і гнилих ділянок.

Варенье из яблок и черноплодной рябины на зиму - быстрый рецепт в домашних условиях

Сподіваємося, що запасливим господиням сподобався цей рецепт, і вони обов’язково потішать себе і своїх близьких ароматним терпким яблучним варенням з черноплодкой. А ми бажаємо вам багато нових цікавих кулінарних знахідок і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: