Варення з яблук і груш: прозоре та янтарне, простий рецепт на зиму в домашніх умовах, приготування без цукру і стерилізації з фото

Янтарне варення з груш і яблук — прикраса будь-якого столу. Швидке і недороге у приготуванні блюдо відмінно виручає взимку. І чай з таким варенням можна випити, і як начинку в пиріжки додати, і десерт прикрасити. Загорніть на зиму пару баночок по представленим нижче покрокових рецептам, обов’язково використовуючи фото і відео підказки.

Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

Варення з яблук і груш з корицею

Цей варіант підходить під визначення “п’ятихвилинка”, так як не передбачає тривалої теплової обробки ні на одному з етапів.

Інгредієнти

  • Яблука 500 г
  • Груші 400 г
  • Цукровий пісок 600 г
  • Кориця 1 ч. л.
  • Гвоздика-3 шт.

На порцію

Калорії: 37 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 9.2 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

    Заздалегідь вимиті фрукти ділимо ножем на дві частини і виймаємо серцевину. Нарізаємо яблука і груші на великі кубики і перекладаємо в каструлю, в якій будемо робити варення.

  • Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

    Засипаємо фрукти цукром і залишаємо на 4 години, щоб утворився сік.

  • Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

    Переставляємо каструлю на плиту і додаємо чайну ложечку подрібненої кориці. Доводимо варення до кипіння і залишаємо на повільному вогні 15 хвилин. Відставляємо на 8 годин для охолодження. Зручніше за все робити на ніч.

  • Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

    Перед закачуванням на зиму необхідна стерилізація банок і кришок. Якщо останні досить просто залити окропом на 10 хвилин, то скляні ємності варто простерилізувати в духовій шафі, на пару або в мікрохвильовій печі.

  • Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

    З ранку знову кип’ятимо варення 15 хвилин, і розливаємо по банках. Закочує їх кришками і залишаємо до повного охолодження. Після чого ховаємо на зимівлю у прохолодне місце.

Порада: корицю краще купувати в паличках і подрібнювати перед додаванням в варення, саме так вона збереже свій справжній яскравий аромат. Для того щоб перетворити корицю в порошок, необхідно покласти її в целофановий пакет і розім’яти качалкою, після чого подрібнити в електричній кавомолці.

Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

Рецепт варення з яблук і груш з лимоном

Кількість порцій: 50

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 39.4 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 9.2 р.

Інгредієнти

  • яблука – 400 г;
  • груші – 400 г;
  • цукровий пісок – 700 г;
  • лимон – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. З вимитих фруктів видаляємо серцевинки і подрібнюємо їх на невеликі рівномірні шматочки.
  2. Лимон разом з цедрою нарізаємо дрібними кубиками, попередньо видаливши кісточки.
  3. Засипаємо яблука і груші цукровим піском і залишаємо на 4 години.
  4. Додаємо подрібнений лимон і починаємо готувати. Як тільки густий сироп закипить, робимо маленький вогонь і проварюємо 20 хв.
  5. Залишаємо остуджуватися, не менше ніж на 6 годин.
  6. Знову ставимо заготовку на плиту на 15 хвилин і розливаємо по банках. Закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Смачний домашній десерт готовий.

Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

Рецепт варення з яблук і груш по-грецьки

Кількість порцій: 70

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 22.6 ккал;
  • білки – 0 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 5.6 р.

Інгредієнти

  • груші – 1 кг;
  • яблука (кислі) – 200 г;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • вода – 500 мл

Покрокове приготування

  1. Необхідно перемити всі фрукти, очистити їх від шкірки, після чого видалити серцевину з кожного плоду.
  2. Очищені груші нарізаємо дрібними кубиками, заливаємо водою і видавлюємо сік з цитруса або додаємо лимонну кислоту. Змішуємо інгредієнти і проварюємо їх протягом 15 хвилин.
  3. Тим часом натираємо на дрібній тертці кислі яблучка. Якщо є м’ясорубка, то можна скористатися нею.
  4. Додаємо яблуко і мелену корицю. Груші регулярно помішуємо, щоб вони не пригоріли.
  5. Проварюємо все разом 30 хвилин. Можливо, знадобиться більше часу, необхідно дивитися на консистенцію. Блюдо буде готове тоді, коли груша стане м’якою і почне розварюватися.
  6. Розливаємо варення по банках і закатуємо. Готовий конфітюр.

Це цікаво: яблучний пектин – природний загусник, який відмінно підходить для приготування желе. Але крім кулінарії він дуже важливий і в медицині. Його використовують для створення лікарських капсул, для лікування і загоєння ран, нормалізації роботи кишечника і в якості абсорбенту, що виводить важкі метали і алергени з організму.

Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото

Особливість приготування по сортам яблук

Літні яблучка, такі як китайка, білий налив, грушівка московська — досить м’які плоди, тому що швидко розварюються. З них в домашніх умовах найкраще варити джем або повидло.

Пізні сорти, такі як симиренка, антонівка, глостер, ренет, дуже щільні яблука, тому з них добре виходить варення часточками. Сироп виходить прозорим, а яблучні шматочки зберігають форму.

Домашній десерт з кислих сортів яблук вважається найбільш корисним. Тому що в таких яблучках міститься підвищена кількість пектину.

Варенье из яблок и груш: прозрачное и янтарное, простой рецепт на зиму в домашних условиях, приготовление без сахара и стерилизации с фото
Будь-який з запропонованих варіантів підходить для приготування в мультиварці. Ви можете самостійно встановлювати час в режимі “Мультиповар”, відповідно до того, скільки хвилин зазначено в рецепті, або скористатися програмами “Джем” або “Випічка”.

По-справжньому смачні страви готуються легко і просто. Трохи терпіння та бажання і все обов’язково вийде. Експериментуйте, додавайте нові інгредієнти, вдосконалюйте пропорції, в загальному, доводьте рецепт до вашого ідеалу і насолоджуйтеся ніжним смаком.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: