Варення з яблук на зиму. Рецепти смачною заготовки часточками, цілком і з добавками

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Свіжих стиглих яблук вже наїлися і прийшла пора робити заготовки на зиму. Найпростіший спосіб зберегти смак і аромат цих фруктів — це всіма нами улюблене варення з яблук. На зиму закривається воно дуже просто, що робить таку заготовку доступною. Можна використовувати майже будь-які сорти яблук. Підійдуть власний садові яблучка, дрібні і деколи кисленькі, а можна купити і на ринку солодкі вирощені в садах і навіть іноземні. Яблук так багато, що можна заготовити кілька різних видів варення і жодного разу не повторитися.

Яблучне варення можна зробити прозорим і з серпанковими солодкими часточками, а можна додати ягід і отримати яскраво червоне і соковите, можна і крихітні яблучка ранетки або райські використовувати. Тоді вони залишаться цілими і будуть просто приголомшливо виглядати в солодкому густому сиропі. варіантів дуже багато.

Варення з яблук готується різними способами: швидке, з додаванням інших фруктів і ягід, прянощів. У будь-якому випадку десерт виходить дуже смачним, ніжним і ароматним. Принцип варіння солодких ласощів у всіх покрокових рецептах однаковий. Найважливіший аспект — правильна підготовка яблук:

  1. Їх потрібно ретельно промити, розділити на 4-8 частин і вирізати насінну коробку.
  2. Якщо шкірка дуже жорстка, її зчищають тонким шаром. У всіх інших випадках цього робити не варто, так як саме в шкірці міститься максимальна кількість вітамінів та інших корисних сполук.
  3. Пом’якшити шкірку можна і процесом бланшування. Для цього часточки опускають в крутий окріп на 3-4 хвилини. Акуратно витягують і остуджують у холодній воді. Таким чином м’якоть залишається цілісною, а шкірка більш м’яка.
  4. Яблучний відвар не виливати варто. Його можна використовувати для приготування сиропу.

Знаючи всі нюанси і тонкощі приготування, пропонуємо розглянути декілька покрокових рецептів по приготуванню солодкого десерту на зиму.

Найпростіше варення з яблук на зиму — покроковий рецепт

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Робиться десерт легко і просто. Незважаючи на це, продукти зберігають максимальну кількість вітамінів і інших органічних сполук, необхідних організму. Цукор чудовий консервант, тому компонентів буде мінімум. Всі справи в способі приготування, таке варення з яблук вийде гарним і прозорим, а великі шматочки будуть виглядати дуже апетитно і проситися швидше в рот.

Знадобиться:

  • цукор-пісок – 0,6 кг;
  • яблука стиглі – 2 кг.

Для поліпшення смакових якостей можна додати трохи лимонної кислоти, але тільки в тому випадку, якщо яблука самі по собі без кислинки.

Приготування:

1. Яблука промити, розділити на кілька рівних частин, видалити насінну коробку. Нарізати тонкою соломкою.

2. З’єднати в підходящої ємності з цукровим піском, розмішати. Прикрити і залишити на кухонному столі на 2-3 години. Як тільки сік, що виділився, поставити тару з вмістом на плиту.

3. Довести до кипіння, знизити температуру і продовжити варіння чверть години.

4. Тим часом банки обробити, а кришки прокип’ятити. Розфасувати готове варення з яблук по стерильним банкам, закатати і остудити.

Прозоре варення з яблук часточками — як приготувати

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Я дуже здивуюся, якщо ви ніколи не пробували є таке варення. Воно виходить яскравими прозорим, як справжній бурштин. Тягучим і ароматним як мед і з красивими напівпрозорими часточками яблук. Таке варення з яблук одним своєю присутністю на столі під час чаювання стає прикрасою столу. Якщо поставите його перед гостями, зітхань захоплення не уникнути.

Для заготівлі знову використовується всього 2 інгредієнта – яблучні плоди і цукровий пісок. Розглянемо, як приготувати ароматна прозоре варення з яблук часточками.

Знадобиться:

  • яблука – 2 кг;
  • цукор – пісок – 2 кг.

Приготування:

1. Яблука промити, дочекатися повного висихання. Розділити спочатку на 4 частини, видалити серцевину, а після кожну чверть розрізати ще на 3-4 частини, щоб вийшли рівні тонкі часточки.

2. В підходящу каструлю викладаємо шарами яблука і цукровий пісок. Завершальним шаром повинен бути саме цукор. У такому разі яблучні дольки швидше пустять сік і буду готові до подальшої варінні, а верхній шар не темніє на повітрі.

3. Прикрити тару з вмістом чистою тканиною. Прибрати в прохолодне місце на 10-19 годин для достатнього виділення фруктового соку.

4. З миски перекласти яблука з отриманим сиропом в підходящу каструлю. Поставити на варильну поверхню, вмонтувавши середній температурний режим. Довести вміст до кипіння, варити 3-6 хвилин. Зняти з вогню, прикрити і остудити при кімнатній температурі.

5. Після закінчення часу повторити процес до нового закипання, але приготування збільшується до 9-10 хвилин. Охолодити знову.

6. Повторити процедуру ще раз. З моменту закипання варити рекомендується 15-25 хвилин. Не забувайте акуратно перемішувати дерев’яною або пластиковою лопаткою, щоб не пошкодити зовнішній вигляд часточок.

Рада! Чим довше проходить фінальна варіння, тим цікавіше виходить відтінок готового продукту.

7. Розкласти варення з яблук з часточками по підготовленим стерильним банках, закрити. На зберігання прибрати в холод.

Солодке і пряне варення з яблук з корицею, горіхами і лимоном

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Набридло традиційне варення з яблук і хочеться чимось здивувати рідних і близьких? Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування яблучного варення з корицею і додаванням горіхів, лимона. Ласощі не тільки відрізняється смаком і ароматом, але і вітамінним набором. То як чудово поєднується яблуко і кориця багато хто знає не з чуток, особливо, якщо частенько печуть яблучні пироги.

Знадобиться:

  • лимон – 2 шт.;
  • яблука – 2 кг;
  • цукровий пісок – 0,4 кг;
  • волоський горіх – 300 г;
  • кориця – 15 р.

Приготування:

1. Яблука промити, обсушити. Видалити непридатні в їжу частини. Нарізати кубиками середнього розміру. У каструлю налити холодної води і розчинити 0,5 ч. л. Опустити кубики на 1-3 хвилини. Потрібно це для того, щоб яблучні кубики не встигли потемніти і зіпсувати зовнішній вигляд десерту.

2. Процідити через сито, додати цукровий пісок і ретельно перемішати.

3. Лимон промити, обсушити. Нарізати разом зі шкіркою на 4-6 частин.

4. Додати до яблук разом з корицею. Поставити на варильну поверхню і довести до кипіння. Продовжити готування 10 хвилин.

5. Горіхи перебрати, очистити від внутрішніх перегородок. Викласти на розпечену, суху сковороду і злегка підсмажити протягом 8-12 хвилин. Головне, не пересмажити і щоб ядра не підгоріли. В іншому випадку, смак готового десерту буде зіпсований. Остудити, розрізати на кілька частин, але не сильно дрібно.

6. Дістати лимон. Викласти горіхи. Розмішати, продовжити готування до прозорого зовнішнього вигляду яблучних часточок.

7. Готове ласощі розкласти по стерильним банкам. Закрити і прибрати на зберігання.

Рада! Для приготування рекомендується використовувати посуд із товстим дном, щоб інгредієнти не пригоріли.

Дуже смачне варення з яблук і груш — відео рецепт

Якщо у вас в саду встигають і яблука, і груші, то у вас є відмінний шанс приготувати варення з обох цих фруктів і отримати приголомшливий десерт на зиму. А якщо не ростуть, то терміново біжіть в магазин або на ринок і закуповувати стиглими плодами. Прийшла пора варити варення з груш і яблук одночасно. Повірте, цей смак ви довго не забудете.

Рецепт приготування варення з яблук з апельсинами

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Для приготування смачного ласощі пропонуємо розглянути незвичайний варіант рецепта. Багато хто знає, що в занадто солодке варення з яблук можна додати лимон, який урівноважить смак і зробить його менш нудотним. Але що, якщо замість лимона покласти апельсин. Адже він теж відноситься до цитрусових і багатий кислотою, але крім цього він має приголомшливий смак і аромат. Ось в поєднанні з яблуками з апельсина вийде просто приголомшливе варення.

Знадобиться:

  • яблука свіжі – 1,5 кг;
  • апельсини – 350 г;
  • цукор-пісок – 1 кг;
  • вода – 90 мл

Приготування:

1. Цитрусовий плід промити під проточною водою щіткою і додатково обдати окропом. Потрібно це для того, щоб видалити з поверхні цитрусового плоду віск, використовуваний для обробки. Нарізати продукт кубиками середнього розміру. Викласти в підходящу каструлю, додати води і варити з моменту закипання чверть години.

2. Через зазначений час засипати цукровий пісок, продовжити приготування 20 хвилин. За вказаний проміжок шкірка апельсина стане м’якше, а сироп стане яскраво-жовтого відтінку.

3. Яблука вимити, очистити від шкірки і насіннєвий коробки. Нашаткувати скибочками. Викласти до апельсинів. Знизити температуру нагріву плити до мінімуму, варити до потрібної густоти. По часу приблизно 60 хвилин. Не забувайте регулярно помішувати вміст каструлі.

4. Розлити готове варення з яблокпо стерильним банкам, герметично закатати. Після охолодження прибрати в холод.

Смачне і просте яблучне варення з горіхами

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Пропонуємо розглянути ще один варіант приготування яблучного десерту з додаванням горіхів. Ви можете вибрати будь-який вид горішків, який у вас опинився в цей момент вдома або навіть використовувати суміш. Смак від цього буде тільки краще. Хоча дуже багато використовують найчастіше волоські горіхи. Мною був випробуваний цей рецепт так само з мигдалем і фундуком і результатом я залишилася дуже задоволена. Обидва ці горіха чудово поєднуються з солодкими яблуками.

Знадобиться:

  • яблука – 500 г;
  • цукровий пісок-500 г;
  • лимонна кислота – 2 г;
  • чиста вода – 200 мл;
  • горіхи будь – 60 р.

Приготування:

1. Фрукт вимити, обсушити, видалити гнилі і непридатні місця в їжу. Нашаткувати кубиками середнього розміру.

2. З’єднати в підходящої каструлі для варіння з горіхами. Прикрити.

3. Приступаємо до приготування солодкого сиропу. Для цього в окремій каструлі змішати воду і цукровий пісок. При постійному помішуванні довести до кипіння, дочекатися повного розчинення крупинок.

4. У готовий сироп викласти фруктово-горіхову суміш, розмішати. Додати лимонну кислоту і уварювати до густої консистенції. Ось такий простий джем з яблук з горішками готовий.

Варення з яблук «Білий налив» на зиму

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Приготувати десерт з яблук сорту «Білий налив» нескладно, головне дотримуватися пропорції інгредієнтів і покрокову технологію. Найбільша проблема цих яблучок в тому, що вони дуже м’які і досить швидко розварюються. Але смак при цьому просто приголомшливий, якщо побачите такі яблука, згадайте про рецепт і спробуйте приготувати з них варення на зиму.

Знадобиться:

  • яблука «Білий налив» — 1,5 кг;
  • цукор-пісок – 0,6 кг.

Приготування:

1. Фрукт помити, розділити на 2 рівні частини, видалити насінну коробку. Нашаткувати шматочками середнього розміру.

2. Викласти у відповідну тару для варіння. З’єднати з цукровим піском. Настоювати 10 годин.

3. Через зазначений час поставити ємність з вмістом на плиту. З моменту закипання знизити температуру нагрівання, продовжити варіння 10 хвилин. Зняти з варильної поверхні, прикрити марлевою серветкою і остудити.

4. Повторити процедуру закипання, варіння і охолодження 2 рази. Завдяки цьому відтінок набуває яскравий бурштиновий відтінок.

5. Після останнього закипання, розкласти варення з яблук по стерильним банкам. Герметично закрити.

Яскраве і корисне яблучне варення з чорної смородини

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

За даною рецептурою можна приготувати класичне варення з яблук або з додаванням інших фруктів, ягід. Пропонуємо розглянути більш цікавий спосіб варіння десерт з яблук і чорної смородини. Змінюється не тільки колір страви, але і смак. Крім цього чорна смородина украй корисна, особливо при застуді. Така заготовка буде вам не тільки задоволення, але і користь принесе холодними зимовими вечорами за чашечкою чаю.

Знадобиться:

  • смородина чорна – 1 кг;
  • яблука – 2 кг;
  • цукровий пісок – 3 кг.

Приготування:

1. Ягоди перебрати, видалити гнилі і зіпсовані плоди, зайвий сміття. Добре промити в декількох водах. Дочекатися стікання зайвої вологи. Викласти в каструлю і засипати ½ частину цукрового піску. Прикрити і залишити для виділення соку.

2. Фрукт обполоснути. Видалити гнилі місця і насінну коробку. Нашаткувати кубиками середнього розміру.

3. Тим часом приступаємо до приготування солодкого сиропу. Воду і залишки цукрового піску з’єднати в іншій каструлі. При частому помішуванні дочекатися повного розчинення солодких частинок. Викласти в гарячий сироп, шматочки яблук, бланшувати 2-3 хвилини.

4. Не знімаючи з плити вилити, що виділився сік чорної смородини. Прогрівати 5-8 хвилин.

5. Потім самі ягоди і варити ще 5 хвилин. Розкласти по стерильним банкам. Герметично закрити.

Дуже корисне варення з чорноплідної горобини із яблуками

Смачне і корисне, що може бути краще, коли мова йде про солодкий десерт. Адже не тільки ж зуби їм псувати. Таке можна давати навіть дітям і насолоджуватися міцним здоров’ям взимку.

Варення із слив і яблук на зиму — готуємо в мультиварці

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Є в будинку мультиварка? Тоді пропонуємо розглянути варіант заготовки смачного і соковитого варення з яблук і слив. Десерт припаде до душі і дорослим і дітям.

Знадобиться:

  • яблука в очищеному вигляді – 1 кг;
  • слива – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1,6 кг.

Приготування:

1. Яблука нашаткувати кубиками середнього розміру. Сливу промити, розділити на 2 частини і видалити внутрішню кісточку. Змішати підготовлені інгредієнти в окремій мисці.

2. Засипати цукор-пісок, розмішати. Прикрити тканинною серветкою і залишити на кухонному столі на 2-3 години для виділення достатньої кількості соку.

3. Через зазначений час чашу поставити в каструлю і вибудувати режим «Гасіння» часу на 40 хвилин.

4. Кришку закривати не потрібно, так як суміш пригорить. Не забувайте регулярно помішувати. Розкласти по чистим банкам, закрити і прибрати на зберігання в льох.

Варення з райських яблук з паличками

Варенье из яблок на зиму. Рецепты вкусной заготовки дольками, целиком и с добавками

Райські яблучка подобаються багатьом. Десерти, приготовані на основі особливо смачні і корисні. Готуються вони досить швидко. Самі яблучка можна їсти практично цілком, адже вони розміром майже з вишеньку.

Знадобиться:

  • райські яблука – 600 г;
  • цукровий пісок – 500 г;
  • відфільтрована вода – 250 мл;
  • лимонна кислота -2,5 р.

Приготування:

1. Воду змішати з цукровим піском в окремій каструлі. Поставити на плиту, довести до кипіння.

2. Тим часом яблука промити, обсушити. Відрізати хвостики, так щоб залишилася гілочка не вище 2 див. Зробити на кожному яблучку по 1 проколу зубочисткою або простий голкою. Це потрібно, щоб шкірка не лопнула при варінні.

3. Викласти підготовлений інгредієнт в киплячий сироп. Виставити максимальний нагрів, закип’ятити. Видалити пінку і вимкнути плиту. Охолодити варення.

4. Встановити знову на плиту, засипати лимонну кислоту. Акуратно розмішати. За бажанням можна додати паличку кориці. Довести до кипіння, зменшити нагрів і варити 30 хвилин. Важливо, щоб варення не кипіло сильно.

5. Дістати паличку кориці. Розлити по стерильним банкам ароматне варення, закатати герметично. Після повного охолодження прибрати в холод.

Як бачите, варіантів приготування варення з яблук, існує безліч. Всі вони відрізняються один від одного кількістю взятих інгредієнтів, смаком і зовнішнім виглядом.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: