Кожна досвідчена господиня має свої секрети, як краще заготовити фрукти. Сьогодні ми розповімо про одну з таких хитрощів. Варення з яблук п’ятихвилинка відомо багатьом. Воно полюбилося нам за простоту в приготуванні і чудовий результат. Зазвичай так заготовляють невелику кількість яблук в маленьких баночках. Ми пропонуємо простий рецепт, за допомогою якого ви легко і швидко зробите запас ароматної домашнього ласощі на зиму.
Варення п’ятихвилинка з корицею
Інгредієнти
- яблука 3 кг
- цукор 2 склянки
- мелена кориця 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 228.73 ккал
Білки: 0.26 г
Жири: 0.25 г
Вуглеводи: 56.61 р
Кроки 15 хв. Відео-рецепт
-
Заздалегідь підготуйте банки. Закип’ятити воду в каструлі. Покладіть на неї сито або решітку і обробляйте ємності на пару 15 хвилин. Кришки обдайте окропом.
-
Вимийте плоди. Видаліть серцевини і хвостики. Шкірку знімати необов’язково.
-
Подрібніть яблука з допомогою терки або прокрутіть через м’ясорубку.
-
Дно таза або великої миски, в якій ви будете готувати варення, злегка змочіть водою. Помістіть в нього яблучну масу. Додайте цукор і корицю.
-
Доведіть варення до кипіння. Потім тримайте на слабкому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
-
Розливайте по банкам, не вимикаючи плиту, так як маса не повинна охолоджуватись. Укупорьте ємності кришками і переверніть. Закутайте заготовку. Через добу поставте в підвал або комору.
Порада: для приготування «п’ятихвилинки» дольками вибирайте кислі і кисло-солодкі сорти, можна взяти трохи недозрілі плоди – шматочки будуть тримати форму і варення вийде прозоре. Найбільше підійде Антонівка.
Варення п’ятихвилинка часточками
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорії – 332.38 ккал;
- білки – 0.26 г;
- жири – 0.2 г;
- вуглеводи – 84.38 р.
Інгредієнти
- яблука – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- вода – 1 стакан.
Покрокове приготування
- Вимийте плоди. Видаліть насіння і хвостики. Можете почистити фрукти. Накришить невеликими часточками.
- З’єднайте воду і цукор в металевій мисці або каструлі. Кількість піску можна змінювати в залежності від солодощі яблук. Поставте на слабкий вогонь. Помішуйте до розчинення цукру.
- Коли сироп закипить, киньте в нього яблука. Варіть 2 хв. Зніміть з плити.
- Стерилізуйте банки над парою 5 хвилин і обшпарте кришки. Дайте обсохнути.
- Доведіть варення до кипіння. Не вимикаючи плиту, розкладайте масу по банкам і закочуйте їх. Дайте заготівлях охолонути і поставте в прохолодне темне місце.
Класична «п’ятихвилинка» має тільки два інгредієнти – яблука і цукор. Якщо ви використовуєте солодкі плоди, то кількість підсолоджувача можна скоротити до мінімуму – 150-250 г на кожні 2 кг фруктів. Заготівля не втратить у смаку, навпаки, кислинка зробить його ще цікавіше. Ви також можете прикрасити варення, додавши різні прянощі або горіхи. Екзотичний смак солодкість придбає, якщо покласти лимон або апельсин, промолотый на м’ясорубці.
Запасіться ароматним і ніжним варенням на зиму. Ви не знайдете рецепта простіше. Результат порадує і домашніх, і гостей. Заготовку можна є вприкуску з чаєм, намазувати на хліб, класти в пиріг або млинці. Спробуйте “п’ятихвилинку” – рецепт дуже легкий, а відео і фото допоможуть розібратися навіть новачкові.