Варення з яблук “п’ятихвилинка” – швидке, прозоре варення на зиму часточками

Кожна досвідчена господиня має свої секрети, як краще заготовити фрукти. Сьогодні ми розповімо про одну з таких хитрощів. Варення з яблук п’ятихвилинка відомо багатьом. Воно полюбилося нам за простоту в приготуванні і чудовий результат. Зазвичай так заготовляють невелику кількість яблук в маленьких баночках. Ми пропонуємо простий рецепт, за допомогою якого ви легко і швидко зробите запас ароматної домашнього ласощі на зиму.

Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

Варення п’ятихвилинка з корицею

Інгредієнти

  • яблука 3 кг
  • цукор 2 склянки
  • мелена кориця 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 228.73 ккал

Білки: 0.26 г

Жири: 0.25 г

Вуглеводи: 56.61 р

Кроки 15 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

    Заздалегідь підготуйте банки. Закип’ятити воду в каструлі. Покладіть на неї сито або решітку і обробляйте ємності на пару 15 хвилин. Кришки обдайте окропом.

  • Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

    Вимийте плоди. Видаліть серцевини і хвостики. Шкірку знімати необов’язково.

  • Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

    Подрібніть яблука з допомогою терки або прокрутіть через м’ясорубку.

  • Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

    Дно таза або великої миски, в якій ви будете готувати варення, злегка змочіть водою. Помістіть в нього яблучну масу. Додайте цукор і корицю.

  • Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

    Доведіть варення до кипіння. Потім тримайте на слабкому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

  • Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

    Розливайте по банкам, не вимикаючи плиту, так як маса не повинна охолоджуватись. Укупорьте ємності кришками і переверніть. Закутайте заготовку. Через добу поставте в підвал або комору.

Порада: для приготування «п’ятихвилинки» дольками вибирайте кислі і кисло-солодкі сорти, можна взяти трохи недозрілі плоди – шматочки будуть тримати форму і варення вийде прозоре. Найбільше підійде Антонівка.

Варення п’ятихвилинка часточками

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 10

Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

Енергетична цінність

  • калорії – 332.38 ккал;
  • білки – 0.26 г;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 84.38 р.
Читайте також:  Квашена капуста пекінська рецепт на зиму

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 1 стакан.

Покрокове приготування

  1. Вимийте плоди. Видаліть насіння і хвостики. Можете почистити фрукти. Накришить невеликими часточками.
  2. З’єднайте воду і цукор в металевій мисці або каструлі. Кількість піску можна змінювати в залежності від солодощі яблук. Поставте на слабкий вогонь. Помішуйте до розчинення цукру.
  3. Коли сироп закипить, киньте в нього яблука. Варіть 2 хв. Зніміть з плити.
  4. Стерилізуйте банки над парою 5 хвилин і обшпарте кришки. Дайте обсохнути.
  5. Доведіть варення до кипіння. Не вимикаючи плиту, розкладайте масу по банкам і закочуйте їх. Дайте заготівлях охолонути і поставте в прохолодне темне місце.

Класична «п’ятихвилинка» має тільки два інгредієнти – яблука і цукор. Якщо ви використовуєте солодкі плоди, то кількість підсолоджувача можна скоротити до мінімуму – 150-250 г на кожні 2 кг фруктів. Заготівля не втратить у смаку, навпаки, кислинка зробить його ще цікавіше. Ви також можете прикрасити варення, додавши різні прянощі або горіхи. Екзотичний смак солодкість придбає, якщо покласти лимон або апельсин, промолотый на м’ясорубці.

Варенье из яблок "пятиминутка" - быстрое, прозрачное варенье на зиму дольками

Запасіться ароматним і ніжним варенням на зиму. Ви не знайдете рецепта простіше. Результат порадує і домашніх, і гостей. Заготовку можна є вприкуску з чаєм, намазувати на хліб, класти в пиріг або млинці. Спробуйте “п’ятихвилинку” – рецепт дуже легкий, а відео і фото допоможуть розібратися навіть новачкові.

DvaGusya