Варення з яблук з корицею – простий рецепт на зиму з імбиром, ваніллю, гвоздикою або бананом, з фото

Ну яка ж комора обходиться без яблучного варення! Є безліч різноманітних варіантів заготовки цього десерту на зиму. Одним з найсмачніших є варення з яблук з корицею. Адже ці 2 продукту прекрасно поєднуються один з одним, народжуючи неповторний аромат. Коричне яблучне варення теж має безліч рецептур, його можна зробити з гвоздикою, імбиром і навіть бананом! А те, що приготовлено за класичним рецептом, часто називають бурштиновим через прозорості фруктових скибочок і їх золотистого кольору.Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фотоapples with cinnamon

Простий рецепт варення з яблук з корицею

Інгредієнти

  • Яблука 1 кг
  • Вода 100 мл
  • Цукор-пісок 700 г
  • Кориця мелена 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 181.11 ккал

Білки: 0.23 р

Жири: 0.23 р

Вуглеводи: 44.32 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

    Плоди миємо, чистимо всю шкірку і видаляємо серцевинки. Розрізаємо фрукти на часточки. Не треба нарізати їх занадто тонко – вони розваряться в процесі готування. Великі шматки, в свою чергу, не стануть прозорими. Класичне варення повинно вийти бурштиновим.

  • Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

    Перекладаємо яблучні шматочки в посуд, засипаємо їх цукром і залишаємо в такому стані на кілька годин. Ідеально буде, якщо зробити це ввечері, а до приготування приступати вже вранці наступного дня.

  • Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

    Додаємо до фруктів потрібну кількість води і ставимо каструлю на плиту. Після того як варення завирує, тушкуємо близько 5 хвилин, при цьому постійно заважаємо. Якщо в процесі утворилася пінка, її краще зняти. Потім даємо сиропу з шматочками яблук охолонути (приблизно пару годин).

  • Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

    Повторно кип’ятимо варення стільки ж часу, як і раніше, але заважати вже не потрібно. І знову залишаємо на 2-3 години.

  • Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

    Тепер ще раз повторюємо процедуру. Тільки в момент закипання потрібно додати корицю і дуже акуратно все перемішати, намагаючись не зіпсувати форму часточок, а потім відразу знімаємо каструлю з плити.

Класичне коричне варення готове. Ще гарячим фасуємо його за простерилизованным банкам і укупориваем. Остигати воно буде близько доби в перевернутому стані. А після його вже можна сміливо переносити в комору або льох, де варення з яблук буде зберігатися всю зиму.

Порада: в кінці разом з корицею можна додати пачку ваніліну або 1 паличку ванілі. Це зробить десерт більш солодким і приємним на смак. Однак, крім цих спецій, потрібно додати трошки лимонної кислоти або свіжовичавленого з цитруса соку, для того щоб солодкість в підсумку не вийшла занадто нудотно.

Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фотоApple jam with spices

Швидкий рецепт з яблук з корицею

Час приготування скорочується за рахунок того, що не треба робити кілька підходів, все готується за один раз.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Кількість порцій: 85

Енергетична цінність

  • калорійність – 155.06 кКал;
  • білки – 0.24 г;
  • жири – 0.23 г;
  • вуглеводи – 37.86 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • вода – 250 мл;
  • цукор – 600 г;
  • кориця мелена – 2 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Яблука миємо, очищаємо і дрібно нарізаємо. Можна навіть скористатися для цього теркою. Перекладаємо фрукти в каструлю (або, наприклад, таз), засипаємо цукром і забуваємо про них приблизно на 5 годин – за цей період повинен з’явитися сік.
  2. Через зазначений час, ставимо каструлю з зацукрованими яблуками на плиту і додаємо до них воду. Варимо приблизно півтори години (з моменту закипання), поки яблучні шматочки не стануть прозорими, а сироп не почне приставати до стінок посуду.
  3. Тепер подрібнюємо яблука за допомогою блендера. Але можна і пропустити цей крок – тут вже кому як подобається.
  4. Додаємо корицю, добре перемішуємо і тримаємо на вогні ще 10 хвилин.

От і все. Яблучне варення з корицею вже готове. Залишилося тільки розлити його по банках і закатати кришками. Перевертаємо наші банки догори дном і даємо їм охолонути в такому положенні. А після цього можна сміливо переносити варення в місце, передбачене для зберігання заготовок. Воно повинно бути достатньо прохолодним і недоступним прямим сонячним променям.

Це цікаво: варення складається з досить великих цілісних шматочків, найчастіше його готують в декілька підходів, щоб часточки в підсумку не втратили своєї форми. Для джему беруть дрібні шматочки, вони розварюються, з’єднуючись з сиропом в одну масу. А перед приготування повидла фрукти пюрируют за допомогою блендера і десерт виходить густим і желеподібним.

Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

Рецепт варення з яблук з корицею і гвоздикою

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 110

Енергетична цінність

  • калорійність – 198.22 кКал;
  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 48.87 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг 100 м;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 250 мл;
  • кориця мелена – 3 ч. л. (або 3 палички);
  • гвоздика – 4 шт.

Покрокове приготування

  1. Яблука миємо, тонким шаром знімаємо з них шкірку. Видаляємо серцевини. Нарізаємо фрукти часточками або шматочками будь-якої іншої форми залежить від ваших уподобань.
  2. Тепер готуємо сироп. Набираємо в каструлю воду і з’єднуємо її з цукром. Після того як рідина завирує, варимо пару хвилин. Обов’язково помішуємо вміст каструльки, так як цукор має властивість пригорати.
  3. Яблука кладемо в каструлю. Заливаємо фрукти гарячим сиропом, доводимо до кипіння і варимо всього 1 хвилинку. Знімаємо з плити і залишаємо його остигати і настоюватися. На це піде близько 5-7 годин, протягом яких яблука чудово просочаться цукровим сиропом.
  4. Знову кип’ятимо і додаємо гвоздику і корицю. Чекаємо на 1 хвилину. Помішувати краще, не використовуючи лопатку. Просто пару разів струсніть посуд. Вимикаємо вогонь і знову ж залишаємо все на кілька годин.
  5. І, нарешті, варимо в останній раз. Тут вже треба збільшити до чверті години. Важливо дивитися за яблуками і не упустити момент. Фруктові шматочки повинні стати прозорими та придбати золотистий відтінок. А якщо переварити, то десерт перетворитися в джем, що, звичайно, теж непогано, але не є бажаним результатом.

Коричне варення з яблук з гвоздикою готово! Розкладаємо його по стерильним банкам і укупориваем. Після того як охолоне, переносимо його в темне прохолодне місце на зберігання.

Порада: щоб яблука не потемніли, перед варінням сиропу вимочити їх у сольовому розчині (1 л холодної води + 1 ч. л. солі). Не варто тримати фрукти в ньому більше години. Потім рідину потрібно злити і опустити яблучні дольки в розчин соди (1 л води + 1 ч. л. порошку без гірки) на пару годин. Завдяки цьому шматочки краще збережуть свою форму.

Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

Рецепт варення з яблук з корицею та імбиром

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 70

Енергетична цінність

  • калорійність – 151.2 кКал;
  • білки – 0.28 г;
  • жири – 0.26 г;
  • вуглеводи – 35.98 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 3 склянки;
  • вода (за необхідності) – 100 мл;
  • кориця – 1 паличка (або 1 ч. л. меленої);
  • імбир – 1 шматочок 3 кв. див.;
  • коньяк або ром (за бажанням) – 1-2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Яблука очищаємо від шкірки і серцевин. Ріжемо середніми за розмірами шматочками. Імбир подрібнюємо за допомогою терки для корейської моркви – повинна вийти довга стружка. Але можна, звичайно, зробити це звичайним кухонним ножем.
  2. Засипаємо все цукром і додаємо паличку кориці. Даємо заготівлі для варення настоятися близько півгодини, або навіть трохи більше. Головне, щоб за цей час встиг виділитися достатньо соку – тут все залежить від сорту фруктів. Якщо рідини все-таки замало, то додаємо води, а так можна обійтися і без неї, дивлячись який по густоті варення ви хочете в результаті отримати.
  3. Перемішуємо все і відправляємо на плиту. Спочатку потрібно злегка нагріти масу, щоб розчинився цукор-пісок, а потім на самому сильному вогні довести до кипіння. Після цього варимо варення протягом 30-40 хвилин, збавивши полум’я до середнього.
  4. В самому кінці можна влити трохи алкоголю, але знову ж таки, все залежить від ваших смакових уподобань.

Варення практично готове. Залишилося тільки видалити з нього коричні палички, розлити в банки і закупорити.

Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото

Рецепт варення з яблук з корицею і бананом

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 110

Енергетична цінність

  • калорійність – 155.43 кКал;
  • білки – 0.49 г;
  • жири – 0.22 м;
  • вуглеводи – 37.71 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • банани – 500 г;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 700 г;
  • сік лимонний – 1 ч. л. (або 3 щіпки кислоти);
  • ванілін – 1 пачка;
  • кориця мелена – 1 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Зчищають з яблук шкірку, вирізаємо серцевини. Дрібно подрібнюємо. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою так, щоб вона злегка покрила фрукти. Чекаємо кипіння і тримаємо близько 10 хвилин на повільному вогні.
  2. Банани виймаємо з шкірки, нарізаємо і відправляємо в каструлю до яблук. Додаємо цукор, корицю, ваніль і сік лимона. Тримаємо на плиті ще приблизно 7 хвилин.
  3. Тепер можна пюрировать варення, перетворивши його в повидло, або просто пром’яти трохи товкачиком, тоді вийде джем. Однак, цей крок можна пропустити.

Бананово-яблучне варення готове! Розливаємо його, поки воно гаряче. Закупорені банки потрібно поставити догори дном, укутати в що-небудь тепле і залишити в такому стані, поки воно повністю не охолоне (близько доби).

Порада: простерилізувати банки можна кількома способами: над парою, в духовці, мікрохвильовій печі, в мультиварці і навіть просто в окропі.

Найпоширеніший метод – це стерилізація парою. Для цього потрібно в невеликій каструлі довести до кипіння воду, закинути в неї кришки, а зверху покласти решітку або просто кілька рейок – на них треба встановити вимиті ємності шийкою вниз. Час стерилізації залежить від розміру тари. Маленьким пів-літрових банках досить чверті години, а ось посуд побільше доведеться потримати 30 хвилин або навіть більше.

Варенье из яблок с корицей - простой рецепт на зиму с имбирём, ванилью, гвоздикой или бананом, с фото
Таке варення скрасить будь чаювання і стане чудовою начинкою для різноманітних пирогів і шарувань. Таке незвичайне ласощі безсумнівно сподобається всім без виключення. А вже в сім’ї, де є маленькі діти, обов’язково повинна бути хоча б парочка баночок з корицевий варенням. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: