Варення з яблук з лимоном – рецепт на зиму з фото

Ароматне яблучне варення з лимоном і корицею є чудовою альтернативою вже трохи набридлому класичного варіанту. Цитрусові нотки внесуть свіжості в традиційну рецептуру, а неймовірний запах кориці підкреслить його кисло-солодкий смак, дозволивши конфитюру заграти новими фарбами».

Пропонуємо урізноманітнити консервацію даними пряним ласощами, і для цього ми підготували для вас легкий рецепт, що супроводжує докладними інструкціями з фото та відеоматеріалами.

Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

Інгредієнти

  • яблука 2 кг
  • лимон 240 г
  • цукор-пісок 2,4 кг
  • кориця (мелена) 2 ч. л.
  • вода 800 мл

На порцію

Калорії: 69.9 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 17.4 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    Починаємо з підготовки основних інгредієнтів варення з корицею – з яблук і лимонів. Їх слід замочити в глибокому тазу приблизно на 5 хвилин, потім сполоснути кожен плід під краном в проточній воді і обсушити паперовими серветками насухо.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    Знімаємо цедру з лимонів, використовуючи дрібну тертку (можна це зробити і гострим ножем, але тоді її треба буде ще подрібнити), і вичавлюємо сік.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    Беремо сотейник і, заливши його 800 мл чистої фільтрованої води, ставимо на конфорку з середнім полум’ям. Коли вона підігріється і стане теплою, всипаємо туди 2,4 кг білого цукрового піску і доводимо сироп до закипання, постійно заважаючи рідина дерев’яною ложкою. Як тільки цукрові кристали розчиняться, всипаємо в сотейник лимонну цедру, проварюємо все разом кілька хвилин і знімаємо з вогню. Даємо сиропу настоятися близько 5-10 хвилин, проціджуємо крізь кулінарне сито.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    Тим часом займемося яблуками – їх необхідно акуратно очистити від шкірки, вийнявши з допомогою спеціального ножа серцевинки, і нарізати плоди невеликими часточками або кубиками. Подрібнені фрукти рясно збризкуємо лимонним соком, щоб вони не змінили свій колір.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    Трохи остиглий проціджений сироп перелити в глибоку каструлю, виділену для варіння, і, поставивши на плиту, доводимо до закипання. Після цього відключаємо полум’я, засипаємо туди яблука і, накривши кухонне начиння шматком тканини (або марлі, складеної в кілька разів), залишаємо в такому вигляді на чотири години.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    По закінченні вказаного часу, знову доводимо варення до скипання на тихому вогні і підсмажуємо його 5 хвилинок. Знімаємо утворилася на поверхні пінку і відставляємо десерт в сторону — в цей раз на 5 годин.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    В останній, третій прийом варимо конфітюр до повної готовності (час регулюйте в залежності від бажаної консистенції), за 5-7 хвилин до цього засипавши в нього мелену корицю і ретельно розмішати суміш.

  • Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

    Гаряче варення з яблук з лимоном розфасовуємо за підготовленим заздалегідь стерильним баночках і закорковуємо загвинчуються кришками. Після цього, як зазвичай, перевертаємо тару горловинами вниз і, обгорнувши чимось теплим, залишаємо остигати.

Порада: щоб вийшло красиве прозоре бурштинове варення, а яблука не розварилися і зберегли свою цілісність, вибирайте плоди твердих сортів, можна навіть злегка недоспевшие, м’якоть повинна бути жорсткою.

Варенье из яблок с лимоном - рецепт на зиму с фото

Ми впевнені, що пряне яблучне варення з цитрусовими нотками обов’язково сподобається вам і вашій родині. Заготовлюйте як можна більше баночок цього чудового ласощі на зиму – приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: