Варення з вишні без кісточок: Топ-5 рецептів варення на зиму

Зважилися зварити це чудове варення, значить ви не боїтеся труднощів і готові зважитися на таку монотонну, але приємну роботу з видалення кісточок з вишеньок. Зате на виході вийде дуже смачне, ніжне, корисне варення. І що не мало важливо, не потрібно буде випльовувати вишневі кісточки. Ще рекомендую оцінити дуже корисне варення із соснових шишок.

Смачне вишневе варення має ряд переваг. Воно наділене такими здібностями як жарознижувальний, протизапальний і так само антибактеріальний. Зміст в ягоді такого великого обсягу вітаміну С, особливо в зимовий час року, відмінно допомагає зміцнити імунну систему. А ось вживаючи його постійно, укріплена кровоносна система, вам явно забезпечена.

У сьогоднішній статті розглянемо найбільш популярні рецепти варення з вишні без кісточок, з покроковими фото, які допоможуть вам правильно і без особливих зусиль приготувати улюблене і дуже корисне вишневе варення на зиму. Так само можете перейти і подивитися мою минулу статтю про варення з лісової суниці на зиму.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Вишневе варення без кісточок п’ятихвилинка (5 хвилинка) на зиму

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточки — 1 кг
  • цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

Для приготування насамперед потрібно промити в холодній воді ягоду і вийняти з неї всі кісточки. Перекладаємо в миску або каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо в сторонці на 6-8 годин до появи соку.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Тепер ставимо каструлю на максимальний вогонь, доводимо до кипіння, періодично помішуємо, відразу ж зменшуємо вогонь до слабкого. І після цього варимо ще протягом п’яти хвилин, знімаючи при цьому утворилася пінку.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Знімаємо каструлю з плити і залишаємо до повного охолодження. Проробляємо таку ж процедуру ще два рази. Після чого розливаємо обов’язково гаряче варення по стерилізованим баночках і закручуємо кришками. Загортаємо банки в теплу ковдру, таким способом даємо їм повністю охолонути, а після баночки з варенням можна прибрати в прохолодне місце, для тривалого зберігання.

Як приготувати густе варення з вишні без кісточок з желатином

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Вишня — 1 кг
  • цукор — 800 гр
  • желатин — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті, так само як і в попередньому, нам необхідно в першу чергу перебрати ягоду, помити її і видалити всі кісточки. Потім змішуємо желатин з цукром, перемішуємо його і з’єднуємо з вишнею підходящої каструлі. Гарненько перемішуємо, ставимо в прохолодне місце і залишаємо на 4-5 годин для того, щоб ягоди пустили сік.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Далі ставимо каструлю на сильний вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до слабкого і варимо протягом 3-5 хвилин. І при цьому не забуваємо знімати пінку. Знімаємо варення з плити і гарячим перекладаємо його в стерилізовані банки.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Залишилося тільки закрутити кришками, перевернути, закутати в теплу ковдру і залишити до повного охолодження.

Смачне і просте варення з вишні на зиму — рецепт з покроковими фото

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточки — 1 кг
  • цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

Першим ділом промиваємо ягоду в холодній воді, потім видаляємо всі кісточки і з’єднуємо вже очищену вишню шарами з цукром в глибокому тазу або каструлі.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Залишаємо в спокої години на 3-4, таким способом даємо настоятися і дати сік вишні. Після чого відправляємо на середній вогонь, періодично помішуючи, щоб не пригоріла цукор, доводимо до кипіння і варимо ще хвилин п’ять, але тільки вже на маленькому вогні.

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Далі знімаємо каструлю з вогню і даємо варенню повністю охолонути до кімнатної температури. Повторюємо цю процедуру ще два рази і не забуваємо знімати піну, яка утворилася. Після третьої варіння, ще гарячим розливаємо готове варення по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Закутуємо в ковдру і прибираємо до повного охолодження.

Як зварити варення з вишні без кісточок з пектином

Варенье из вишни без косточек: Топ 5 рецептов варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточки — 1 кг
  • цукор — 600 гр
  • пектин — 10 гр.

Спосіб приготування:

Ягідки перебираємо і промиваємо в холодній воді. Потім видаляємо всі кісточки і перекладаємо її в підходящу каструлю або в емальований таз в якому і будемо готувати варення.

Додаємо цукор, але не весь, залишаємо для пектину 4-5 столових ложок. Перемішуємо і ставимо в прохолодне місце години на 3-4 для того,щоб виділився сік і розчинився цукор.

Після того, як вишня пустила сік, приступаємо до наступного кроку. Ставимо каструлю на вогонь, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло, доводимо варення до кипіння. Після цього варимо на повільному вогні ще п’ять хвилин.

Поки вариться варення, змішуємо пектин з відкладеним цукром і додаємо цю суміш у киплячу масу. Ретельно все перемішуємо і через 2-3 хвилини знімаємо з вогню, так як більш тривалий час варіння може звести нанівець всі властивості пектину.

Залишилося тільки гаряче варення розлити по стерилізованим баночках, закатати кришками, перевернути і загорнути в теплу ковдру до повного охолодження.

Ось такий, на мій погляд самий оптимальний спосіб приготування вишневого варення з пектином. Звичайно ви можете експериментувати з кількістю інгредієнтів, але як по мені, так дані пропорції найкращі.

Смажене варення з вишні без кісточок на сковороді (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: