Вишневий джем: рецепт без кісточок на зиму

У плодів вишні кисло-солодкий смак, злегка винний аромат і яскраво-червоний колір. Фруктова м’якоть містить величезну кількість вітамінів і корисних речовин. Органічні кислоти, мінери, залізо, кальцій, магній, мідь, фосфор – це далеко не повний список “вишневих багатств”.

Ягоди їдять у свіжому вигляді, а також варять і консервують. У світовій кулінарії популярні вишневі соуси, якими заправляють м’ясні страви та десерти. У літній сезон господині намагаються запастися ними про запас, щоб взимку поповнювати організм вітамінами, підвищувати імунітет. Особливим попитом користуються солодощі: варення та джеми. Ласощі надалі використовують при випіканні різних виробів, а також їдять вприкуску з млинцями, оладками або ватрушками.

Найшвидший спосіб приготування густого варення – “п’ятихвилинка”. Солодкість вариться не більше 5 хвилин з кісточками. Але для подальшого їжі це не дуже зручно. Набагато смачніше і ароматні можна приготувати на зиму густий джем з вишні без кісточок. Солодке ласощі можна зварити класичним способом, в каструлі, або використовувати кухонних помічників: хлібопічку і мультиварку.

У статті буде описано простий покроковий варіант приготування ласощів традиційним способом. Цей десерт корисніше і набагато доречніше, ніж звичайні солодощі. До того ж анітрохи не поступається смаком!

Рецепт варення з вишні без кісточок

Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

Інгредієнти

  • вишня 3 кг
  • цукор 1 кг
  • харчова сода 1 ст. л.

На порцію

Калорії: 147 ккал

Білки: 2 м

Жири: 1 г

Вуглеводи: 73 р

Кроки 1 годину. 50 хв. Відео-рецепт

  • Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

    Вимити ягоди і витягти кісточки, а потім подрібнити м’якоть. Зробити це можна за допомогою блендера.

  • Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

    Пюре вилити в зручну ємність, наприклад, каструлю і поставити кип’ятитися на 30-40 хвилин, іноді помішуючи.

  • Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

    Додати харчову соду. Маса позеленіє, але знову набуде свій природний темно-червоний колір після того, як буде перемішана.

  • Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

    Висипати цукор і проварити ще 30 хвилин, перемішуючи час від часу. Щоб перевірити готовий джем, капніть на тарілку з ложки гарячу масу. Якщо крапля збереже форму і не розтечеться – джем готовий.

  • Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

    В кінці розподілити по банкам і закрити. Поставити під ковдру і дати охолонути. Зберігати в умовах кімнатної температури або льосі.

Варіант приготування джему без виймання кісточок і соди дивіться у відео-рецепті.

У чому секрет густоти

Порада: щоб джем набув більш щільну консистенцію, варити його потрібно довше, однак, не перестаратися.

Деякі господині для більшої густоти десерту використовують желатин або крохмаль. Додавання їх – на розсуд кулінара.

Вишневый джем: рецепт без косточек на зиму

Крім того, у варення з вишні можна додати інші фрукти або ягоди, багаті пектином. Наприклад, смородину, сливу, суницю або журавлину. Завдяки природному загустителю джем стане щільним і густим, як на фото.

Тепер ви знаєте, що потрібно для того, щоб поласувати чудовим десертом з вишні на зиму. Для його приготування потрібно зовсім небагато часу і мінімальний асортимент інгредієнтів. Джем послужить відмінним запасом, який можна поєднувати з гарячими напоями холодними зимовими вечорами.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: