Вишня у власному соку на зиму без кісточок з цукром

Вишня у власному соку – прекрасна заготівля на зиму. А також ідеальний варіант переробки великого вишневого врожаю. Ягоди стануть в нагоді для приготування різної випічки, для прикраси тортів і тістечок, для приготування компотів і киселів. Завдяки малій термічній обробці зберігається велика частина вітамінів, а значить, десерт виходить не тільки смачний, але і корисний. До того ж консервація вишні не займе багато часу, так як готується з дуже простим рецептом.

Вишня у власному соку без кісточок з цукром — рецепт з покроковим фото

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Інгредієнти на одну баночку ємністю 0,7 л.:

  • Цукор — 100 гр. (або 4 ст. л.)
  • Вишня без кісточок – 550 гр.

Спосіб приготування:

Відібрати великі, зрілі і здорові плоди зі щільною м’якоттю. Видалити нестиглі або підгнилі ягоди.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Звільнити вишню від плодоніжок. Перекласти в друшляк і добре промити. Потім відставити і дати воді трохи стекти.

Очистити плоди від кісточок.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Зробити це можна кількома способами:

  • з допомогою механічного віддільника
  • шпилькою
  • шпилькою
  • за допомогою машинки для видалення кісточок
  • з допомогою чеснокодавилки

Очищену вишню помістити в стерилізовані і сухі банки ємністю 0,7 л. до рівня плічок. Щоб ягоди лягли щільніше банку можна трохи потрясти або злегка утрамбувати рукою.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Поверх вишні всипати цукровий пісок. За бажанням, кількість цукру можна зменшити або не додавати зовсім. Вишня у власному соку тоді вийде трохи кисліше.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Потім взяти глибоку і високу каструлю. Дно ємності застелити кухонним рушником, складеним вдвічі.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Акуратно поставити банки в каструлю і налити теплої води до лінії плічок.

Банки накрити підготовленими стерилізованими кришками, щоб під час кип’ятіння не потрапила вода в вишню.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Поставити ємність на плиту і на середньому вогні довести до кипіння. Потім трохи зменшити вогонь, щоб вода не заливала кришки і кип’ятити протягом 15 хвилин.

Після банки вийняти з каструлі і в гарячому вигляді закатати машинкою або закрутити гвинтовими кришками.

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Готові банки перевернути кришками вниз і перевірити на герметичність. Потім укутати ковдрою і дочекатися остигання.

Зберігати вишні у власному соку, заготовлену за такої технології можна протягом декількох років при кімнатній температурі в шафі або коморою.

Вишня у власному соку без кісточок з цукром-простий рецепт

Вишня в собственном соку на зиму без косточек с сахаром

Якщо вродило багато вишні, то ідеальним варіантом переробки врожаю буде консервування ягід у власному соку. Взимку таку заготовку можна їсти замість цукерок, а сироп розводити водою і пити замість компоту. До того ж, вчені довели, що плоди вишні або їх сік відмінно допомагають від нудьги.

Інгредієнти:

  • Вишня без кісточок — 1 кг
  • Цукровий пісок — 300 гр.

Баночки можна взяти ємністю 0,5 літра, а кришки підійдуть жерстяні або залізні гвинтові. Заздалегідь їх необхідно простерилізувати і висушити.

Спосіб приготування:

  1. Вишню перебрати, ретельно вимити і видалити кісточки.
  2. Ягоди перекласти в каструлю і додати цукор.
  3. Поставити ємність на повільний вогонь і акуратно перемішати вишневу масу.
  4. Потім довести до кипіння, зняти з вогню, розкласти по чистих банках і закатати кришками.
  5. Після чого остудити під пледом і прибрати на зберігання в темне і прохолодне місце.

Якщо є можливість, обов’язково запасіться баночками апетитною вишнею у власному соку на зиму. Адже це не тільки смачний десерт, але і корисний.

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: