Заготовки з яблук на зиму – Кращі рецепти приготування

Яблука – це один з найдавніших плодів, яким ласує людина. Історія цього фрукта починається з Малої Азії, звідки були перевезені в Єгипет і Палестину і згодом поширилися по всій Європі. В даний час, у світі існує кілька десятків сортів цього чудового фрукта.

Якщо Ви любите яблука, а ще у вас є власний сад, де вони ростуть, то гріх не зробити з них заготовку. Це прекрасна можливість зберегти врожай і корисні властивості фруктового плоду, заготовити їх на зиму в якості компоту, начинки для пирога і багато іншого.

Сьогодні ми з Вами розберемо 7 простих рецептів приготування заготовок з яблук на зиму. Так само пропоную рецепти чудового компоту з сливи, і звичайно ж, компоту з ранеток.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Краща заготівля з яблук для пирогів (на зиму)

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Дуже проста, смачна яблучна начинка, яка підходить не тільки для пирогів, але і для пиріжків, млинців і рулетів. З 1 кг. виходить 1 л. начинки.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 150 гр.

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиваємо яблучка під проточною водою, розрізаємо навпіл, очистити від серцевин і хвостиків (видалити шкірку чи ні — це ваше перевагу).

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

2. І нарізаємо їх соломкою. Висипаємо в миску або каструлю.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Засипаємо 150 гр. цукру. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 2 години, для того, щоб наші яблучка дали сік.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

4. Потім таз ставимо на плиту, на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Після кипіння, варимо 5 хвилин.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

5. В цей час стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки будь-яким зручним для вас способом. Потім сушимо на кухонному рушнику.

6. Яблука готові, перекладаємо їх у банки, закручуємо кришки з допомогою закочувального ключа.

7. Перевертаємо догори дном, вкриваємо теплою ковдрою (пледом, шубою), до повного охолодження, приблизно на добу.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Рецепт яблучної заготовки в сиропі

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Для даного рецепту добре підійдуть яблука твердих сортів, наприклад: антонівка або лимонка. З 1 кг виходить 2 півлітрових повних банки.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Промиваємо фрукти водою. Розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

2. Нарізаємо дрібними шматочками, висипаємо в глибоку тару. Засипаємо поступово цукром (для початку висипаємо 500 гр., перешиваємо і потім решта 500 гр.)

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Залишаємо на пару годин (приблизно 6 годин) для того, щоб плоди рясно дали сік.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

4. Заздалегідь стерилізуємо банки. По закінченню 6 годин, яблука дають дуже багато сиропу. Починаємо розкладати їх по банкам.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

5. Потім заливаємо їх цукровим сиропом, щоб вони повністю покрилися, накриваємо зверху кришками. Якщо залишається сироп, то додайте на наступний кг яблук, меншу кількість цукру.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

6. Наливаємо в каструлю води, кладемо рушник, ставимо банки (доливаємо воду до плічок банок), ставимо на вогонь і починаємо стерилізувати 10 хвилин після закипання.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

7. Закатуємо фрукти, перевертаємо догори дном, залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Приємного апетиту.

Заморожування яблук в морозилці

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Нам знадобиться:

  • Ніж і обробна дошка
  • Рушник вафельний (для сушки)
  • Пакети для упаковки або контейнери для зберігання продуктів
  • Морозильна камера.

Перед заморожуванням необхідно вибирати свіжі і звичайно ж зрілі плоди, без будь-яких вад та псування. Яблука гарненько промиваємо і протираємо на сухо рушником, інакше вони злипнуться під час заморожування і після відтавання будуть погано розділятися.

1. Яблучка нарізаємо шматочками: кружальцями, скибочками або кубиками – як вам більше подобається. Видаляємо серцевину з кісточками, шкірку чистити не обов’язково.

2. Далі шматочки розділених плодів поміщаємо в пакети або контейнери, після чого герметично закриваємо.

3. Порція поміщена в пакет повинна відповідати разової потреби, так як другий раз заморожувати даний продукт не можна, інакше він втратить свою форму і цінні властивості.

4. Звичайно ж, якщо ви за збереження кольору яблучок і хочете вберегти їх від окислення, необхідно занурити нарізані плоди трохи підкислену (1 ч. л. лимонної кислоти на 1 літр чистої води кімнатної температури), або підсолену (1 ч. л. солі на 1 літр води) на 10-15 хвилин, потім часточки слід висушити на папері або вафельному рушник.

Як маринувати яблука на зиму

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 2 ст. ложки
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Мелена кориця – 1-2 щіпки
  • Оцет 9% – 4 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Відбираємо свіжі, не червиві плоди. Ретельно промиваємо наші плоди, вирізаємо серцевину з допомогою спеціального ножа для видалення осередків (ну або з допомогою звичайного ножа). І кладемо їх у таз з водою, щоб не почорніли.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

2. Кладемо цілими або нарізаємо довільно (це на ваш розсуд). Розміщуємо їх в стерилізовані банки.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

3. Наливаємо 1 літр води в каструлю і кип’ятимо.

4. Знімаємо киплячу воду з плити і заливаємо в банку, накриваємо кришкою на 15 хвилин.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

5. Потім за допомогою капронової кришки з дірками виливаємо воду в каструлю.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

6. Готуємо маринад. В каструлю з 1 л води, додаємо 2 ст. ложки цукрового піску, 2 ст. ложки солі, 2 щіпки меленої кориці і пару гвоздик, ретельно домішуємо, доводимо до кипіння.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

7. В цей час в банку з фруктами вливаємо 4 ст. ложки 9% оцту.

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

8. І заливаємо їх маринадом. Накриваємо кришкою, ставимо в каструлю з рушником і водою, починаємо стерилізувати, приблизний час 10 хвилин.

9. Закручуємо, перевертаємо догори дном банки і чекаємо повного остигання. Приємного апетиту.

Заготівля з яблук без цукру

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Вода – 1 літр.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо наші фрукти під проточною, теплою водою, очистити від плодоніжок і серцевини, нарізаємо невеликими шматочками.

2. Стерилізуємо банки з допомогою мікрохвильової печі. Ретельно промиваємо, ставимо туди банки і склянку з водою, включаємо на 3-4 хвилини. Кришки кип’ятити 5-10 хвилин.

3. У каструлю вливаємо 1 літр води, кип’ятимо (за необхідності).

4. Викладаємо фрукти в банки, заливаємо киплячою водою, прикриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин. Потім зливаємо окріп в каструлю і знову кип’ятимо, після чого заливаємо окріп в банку.

5. І так ще повторюємо процедуру один раз.

6. Після того, як процедура завершена, закочує банки кришкою.

7. Перевертаємо догори дном, чекаємо повного остигання і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Яблучний компот на зиму — Смачний рецепт

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Даний компот – це одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Смак виходить дивовижним. Ви і ваші близькі будуть в захваті.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукровий пісок – 300 гр.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь підготуємо банки, промиємо їх і простерилизуем. Кришки прокип’ятимо. Поставимо на кухонний рушник і высушим.

2. Тепер приступаємо до яблук. Промиваємо їх, вирізаємо серцевину і все погрешные місця.

3. У великій каструлі кип’ятимо воду.

4. Викладаємо фрукти у трилітрові банки, трохи менше половини.

5. Заливаємо їх кип’яченою водою по саме горло, накриваємо кришкою і даємо настоятися приблизно годину.

6. По закінченні вказаного часу, зливаємо воду в каструлю з допомогою капронової кришки з дірочками, всипаємо туди цукровий пісок і доводимо до кипіння.

7. Заливаємо вміст банок для сиропу і закручуємо банку закаточним ключем.

8. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплим пледом, залишаємо до повного охолодження. Прибираємо в темне, прохолодне місце.

Мочені (квашені) яблука — Простий рецепт

Заготовки из яблок на зиму - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Яблука – 10 кг;
  • Сіль – 1 ст. ложка;
  • Цукровий пісок – 200 гр;
  • Вода – приблизно 5 л.

Спосіб приготування:

1. Яблука промиваємо, відриваємо хвостик.

2. Укладаємо у відро чи скляну глибоку посуд фрукти.

3. У велику каструлю вливаємо 5 літрів води і розчиняємо там 1 ст. ложку солі і 200 гр. цукрового піску.

4. Заливаємо яблучка даним розчином, накриваємо кришкою або тарілкою і поставити зверху гніт.

5. Залишаємо на 10 – 15 днів при кімнатній температурі, потім ставимо в прохолодне місце.

6. Фрукти на початку бродіння почнуть поглинати воду, тому при необхідності потрібно буде підливати її.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: