Засолювання помідорів холодним способом під капронову кришку: рецепт на зиму

Якщо у вас особисті рахунки зі всією процедурою консервування, а закаточний ключ взагалі перший у списку ворогів, то засолювання помідорів холодним способом під капронову кришку – це ваш порятунок! Овочі в банках за таким рецептом нічим не гірше звичайних консервацій, але готується все в рази швидше і не вимагає варіння гарячого розсолу!

Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

Капронові кришки зараз продаються в будь-якому магазині – зроблені вони з щільного поліетилену і призначені для банок від пів-літра до трьох. Капронове виріб дуже герметично закриває ємність, а вам не доведеться довгий час возитися з відкривачками, досить просто прикласти трохи зусиль, щоб відкоркувати банку.

Важливо: не забудьте обов’язково простерилізувати ємності, а кришки проварити 5 хвилин в окропі, інакше помідори вибухнуть, і ви втратите велику частину своїх заготовок.

Інгредієнти

  • Томати 2 кг
  • Вода 2 л
  • Листя хрону 10 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Цукор 600 г
  • Петрушка 1 пучок
  • 400 г сіль
  • Часник 2 зубки

На порцію

Калорії: 68 ккал

Білки: 0.3 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 16.7 м

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Листя хрону ретельно промиваємо, обсушуємо і викладаємо на дно простерилізованих банок. Якщо хочете отримати більше аромату, можете порвати листя на кілька шматків і трохи потерти в руках.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Моркву чистимо, миємо, натираємо на крупній тертці і викладаємо зверху на листя. Взагалі, можна обійтися без морквини і перцю, але вони додадуть пікантності нашим помидоркам.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Потім кладемо вимиту і просушену петрушку.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    З чилі прибираємо плодоніжку – ви можете регулювати гостроту страви, так як основна гіркоту перцю міститься якраз в насінні. Коробочку можна просто вийняти, але всі процедури краще проводити або в рукавичках, або ретельно мити руки. Викладаємо порізану перчик на дно банки.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Помідори для засолювання можна брати різні – щільні, перезрілі, солодкі і немає, це не грає особливої ролі. Моєму їх і викладаємо першим шаром.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    З болгарського перцю видаляємо плодоніжки і коробочку, ріжемо кружечками або часточками, відправляємо слідом за помідорками.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Потім знову викладаємо шар зелені, часник, гострий перчик, помідори, солодкий перець, і продовжуємо заповнювати банку до самого кінця. Останнім шаром викладаємо зелень або листя хрону.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Воду злегка підігріваємо на плиті (приблизно до 40 градусів), а потім додаємо сіль і цукор. Пропорції приблизні, ви можете регулювати їх на свій смак.

  • Засолка помидор холодным способом под капроновую крышку: рецепт на зиму

    Заливаємо маринадом банки і закриваємо прокип’яченими капроновими кришками. Залишаємо ємності в теплому місці на 2-3 дні, а потім прибираємо в льох, приємного апетиту!

У світі існують тисячі рецептів закаток холодними і гарячими способами, але для капронових кришок ідеально підходить злегка підігрітий маринад. З таким рецептом впорається новачок або навіть дитина, а ви отримаєте на зиму приголомшливу вітамінізовану закуску!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: