Салат Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах: класичні рецепти

Вітаю вас, мої допитливі кулінари! Хочете здивувати своїх рідних або гостей вишуканою стравою? Приготуйте салат Цезар з куркою і сухариками. Він дуже ефектний і смачний. Незважаючи на те, що робиться він зовсім просто і продукти в ньому самі звичайні. А якщо вам жодного разу не доводилося робити, то сьогодні настав час спробувати.

До речі, це розкішне скуштувати страву можна в будь-якому пристойному ресторані. У нього світове визнання і величезна популярність. Ця Закуска на особливому рахунку і у тих, хто боїться набрати зайві килограммчики. І не дивно, адже в ньому приголомшливе поєднання: вишуканий смак і низька поживність. Так у страви з курячим м’ясом енергетична цінність 180 ккал. А у того, що з шинкою 196,6 ккал.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

Винайшов закуску кухар Цезар Кардіні, який був ресторатором на кордоні між США і Мексикою. Одного разу у нього прибутку несподівані гості, а запаси закінчилися. Тоді він зібрав продукти які виявив в наявності, і зробив з них оригінальний салат. Закуска всім припала до душі. Через півстоліття це страва було визнано кращим з усіх страв, що придумали американці. Правда це чи ні – стверджувати не стану.

Сьогодні в статті:

  • Класичний рецепт салату Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах
  • Відео про те, як приготувати оригінальний соус для салату Цезар
  • Простий рецепт Цезаря з куркою, сухариками і майонезом
  • Як готувати вдома салат Цезар з куркою, сухариків і помідорів Черрі
  • Цезар з куркою, і пекінською капустою — найсмачніший рецепт
  • Покроковий відео рецепт Цезаря з куркою, сухариками, помідорами і сиром

У традиційному рецепті листовий салат, помідори черрі, батон, пармезан і куряче м’ясо. Для заправки застосовують майонез або особливий соус для Цезаря. Але є й інші варіанти приготування цієї страви. Тому в кожному конкретному випадку використовується свій набір продуктів. А з найоригінальнішими і смачними я вас познайомлю.

Класичний рецепт салату Цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах

Як вже казала, в основі класичної закуски знаходяться листя салату Романо. До речі, варіант, коли додається ця зелень, вважається американським. Але є й інші версії. Скажімо французи особливу увагу приділяють оформленню страв. Тому готують цю страву з красивими Эскариоли або Фриз. А ось італійський стиль передбачає використання червонуватих, гострих качанів Сангрії або Лолло Росса.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

Це простий рецепт. Втім, можете при бажанні поекспериментувати. Наприклад, чому б не додати в салат оливки? Повірте, вийде приголомшливо!

Візьмемо ми такі продукти:

  • Філе куряче – 0,5 кіло
  • Салат – пучок побільше
  • Томати – 2 плоду
  • Вода – близько літра
  • Сіль — трохи
  • Твердий сир – 100 г
  • Сухарики – 100-120 г
  • Соус – 150 мл

Приготування:

1. Листя переберіть. Видаліть ті, що подвялі і почали псуватися. Потім промийте їх, залийте холодною водою і залиште на годину. Від цього зелень вийде хрусткою.

Якщо час підтискає, можете ось що зробити. Помістіть в миску 2-3 шматочки льоду. Відправте туди миті листя. І залийте їх холодною водою (так, щоб вони були повністю вкриті рідиною). Через 15 хвилин можна виймати їх і приступати до наступного кроку.

2. Обсушуємо салатні листя паперовим кухонним рушником. І відокремлюємо приблизно ¾ від заготовленої сировини. Рвемо руками пластинки на приблизно однакові шматочки. І рівномірно розподіляємо по дну салатниці.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

3. У підсоленій воді відварюємо до готовності філе курячої грудки. І даємо йому повністю охолонути. Після цього нарізаємо на кубики середньої величини. Викладаємо в салатницю поверх листя.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

4. Томати промиваємо і обтираем насухо. Тому що зайва вода нам ні до чого. Потім нарізаємо на невеликі кубики. І рівномірно розподіляємо заготівлю наступним шаром.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

5. Покриваємо всю цю красу залишилися листочками салату. Їх теж потрібно порвати на шматочки 3-4 див.

6. Сир натираємо на середній тертці або тієї, що побільше. І посипаємо їм листя.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

7. Заправте блюдо соусом і відправте на 10-15 хвилин у холодильник. І тільки після цього посипаємо його сухариками.

Можна використовувати покупні крутони. Це, звичайно, значно заощадить ваш час. Тільки я все ж раджу зробити сухарики своїми руками. Вони смачніше і корисніше.

Страва виглядає так апетитно, що, як мені здається, не потребує прикраси. Але,якщо у вас є бажання і натхнення, то можете внести свій креатив.

Відео про те, як приготувати оригінальний соус для салату Цезар

Думаєте, що цей соус приготувати зможе тільки шеф-кухар? А ось і помиляєтесь. Ви з легкістю впораєтеся з цим завданням, якщо прислухаєтеся до порад з цього відео-рецепта.

Даний варіант соусу для Цезаря вважається класичним. По консистенції заправка нагадує майонез. Я ж раджу додати в соус 3-4 солоних анчоуса. Тільки їх потрібно попередньо дрібно порубати. Повірте, вийде неймовірно смачно!

Якщо анчоусів під рукою не виявилося, не біда. Замініть їх кількою пряного засолу.

Знаю, що анчоуси кисловаты на смак. Але ж можна і поекспериментувати. Наприклад, одночасно з цим інгредієнтом ввести до складу заправки ложечку меду. Він пом’якшить кислинку.

Простий рецепт Цезаря з куркою, сухариками і майонезом

Існує безліч варіацій приготування даної страви. Тому, сподіваюся, що хоча б один з рецептів доведеться вам до смаку. Деяким з душі салат, де замість традиційного соусу використовується майонез, змішаний зі сметаною. Мені особисто таке з’єднання дуже подобається. Спробуйте і ви.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

Якщо з побоюванням ставитеся до покупному майонезу, ніщо не заважає вам зробити його своїми руками. Тим більше що і тут ви можете поекспериментувати. Наприклад, приготуйте заправку з перепелиних яєць.

Склад продуктів такий:

  • Грудка куряча – 1 подвійна (приблизно на 500 г)
  • Білий хліб (можна несвіжий) – близько 200 г
  • Пекінська капуста – ½ вилка
  • Сир твердих сортів – 80-100 г
  • Рослинне масло – кілька столових ложок
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – трохи
  • Спеції для курятини – за бажанням
  • Часник – 4 зубки
  • Майонез – 150 мл
  • Густа сметана – 3 столові ложки
  • Лимон – половинка плоду
  • Соєвий соус – 1 столова ложка

Особливості приготування:

1. Промите м’ясо обсушуємо. Потім присаливаем його, перчимо і присмачую відповідними спеціями. Їх вибирайте на свій розсуд. Наприклад, можна навіть взяти готову суміш. Після цього загортаємо його в пакет і залишаємо маринуватися 15-20 хвилин.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

2. У сковороді нагріваємо олію і відправляємо туди грудки. Обсмажуємо з двох боків до готовності. Приблизно за 8-10 хвилин з кожного боку.

Вогонь при цьому повинен бути невеликим! Інакше всередині філе буде сирим, а зовні – підгорить.

3. Потім викладаємо м’ясо в миску і накриваємо зверху кришкою. Даємо курятині постояти близько 10 хвилин.

4. Перемикаємося на сухарики. Зрізаємо у хлібного батона скоринку і подрібнюємо м’якоть кубиками.

5. Викладаємо заготовку на деко. Сюди ж поміщаємо 3 очищених часникового зубчики. І зверху збризкуємо рослинним маслом. Відправляємо все це в прогріту до 180 градусів духовку і підсушуємо.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

6. Капусту промиваємо, віджимаємо її і даємо обсохнути. Тому що зайва рідина нам не потрібна, не готуємо суп. Тепер шаткуємо цей овоч. І намагаємося сильно не дрібнити. Втім, і величезні кусманы – теж не годяться.

7. Нарізаємо обсмажену курятину невеликими шматочками прямокутної форми. Тремо сир на крупній тертці.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

8. Тепер треба зробити на основі майонезу заправку. З’єднуємо його з соєвим соусом, сметаною і свежевыдавленным лимонним соком. Туди ж додаємо дрібненько порізану зубок часнику. І все гарненько змішуємо.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

9. З’єднайте з приготованою заправкою капусту та м’ясо. І гарненько все це добро перемішуємо. Викладаємо салат на блюдо і зверху поміщаємо сухарики і тертий сир.

При бажанні, можете ще прикрасити томатными часточками. Подавати і їсти салат треба відразу. Тому, що якщо сухарики розмокнуть, то зіпсують все блюдо.

Як готувати вдома салат Цезар з куркою, сухариків і помідорів Черрі

Хочете вразити всіх гарною подачею закуски? Тоді приготуйте салат по цьому рецепту. І піднесіть його своїм гостям. Захоплені компліменти вам, як неперевершеному кулінару, забезпечені.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

Повірте, він виглядає дуже ефектно. Помідори Черрі виглядають як червоні намистинки. І чудово гармонують з зеленими листочками і рум’яними сухариками. Цей салат – чудове прикраса святкового столу. Та ви самі в цьому можете переконатися.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

Втім, готувати салатик раджу безпосередньо перед подачею. Оскільки розм’яклі крутони не додадуть страві ні смаку, ні краси.

Ось чим потрібно запастися для такої закуски:

  • Філе курки – 2 одинарних або 1 подвійний шматок (за вагою приблизно 550 – 600 г)
  • Салат романо – качанчик середнього розміру
  • Пармезан – близько 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців (горошок) – трохи
  • Варені курячі жовтки – 2 штуки
  • Олія оливкова – 6 столових ложок
  • Вустерський соус – ½ чайної ложки
  • Лимонний сік – 3 столові ложки
  • Цукор – ½ чайної ложки
  • Черрі – 7 плодів
  • Часникові часточки – 2 штуки
  • Зерниста гірчиця – 1 чайна ложка
  • Гірчиця звичайна (порошковий) – 1 чайна ложка
  • Хліб білий – 4 скибки

Почнемо готувати?

1. Очищені від шкірки часникові зубчики дрібненько рубаємо ножем. Жовтки розтираємо виделкою. І відправляємо до них соус, гірчицю, лимонний сік і часник. Всю цю масу солимо, перчимо й перемішуємо вінчиком. Вводимо до складу оливкова олія і 50гр. натертого на середній тертці пармезану. Інший сир нарізаємо тонкими скибочками.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

2. Хлібець нарізаємо кубиками. Їх висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо до появи скоринки.

Не робіть великий вогонь. Інакше сухарі дуже швидко підгорять.

3. Грудку промиваємо, ріжемо уздовж на однакові по товщині шматочки. Таким чином м’ясо насититься спеціями і рівномірно просмажиться. Філе обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін. Приблизно по 5 хвилин кожний бік.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

4. Промиті салатні листи заливаємо на годинку крижаною водою. А після злегка віджимаємо і рвемо їх на шматки по 3-4 див. Відправляємо їх у миску з соусом. У цьому випадку використовуйте лише 3/4 приготовленої заправки. Акуратно все перемішуємо.

5. Остиглі до того часу шматки грудки ріжемо навскоси.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

6. На широке плоске блюдо викладаємо листя салату. На них шматочки курячої грудки. А з боків красиво розміщуємо половинки чері. Розподіляємо по страві сухарики і тоненькі скибочки сиру. І додаємо решту соусу. Вишукане блюдо готове. Подавайте цю красу на стіл.

Цезар з куркою, і пекінською капустою — найсмачніший рецепт

Відмінний варіант закуски для святкового застілля. У ньому гармонійно поєднуються хрусткі сухарики з незвичайним кефірним соусом. Я часто роблю такий домашній варіант Цезаря. Тому що у нас китайська капуста продається вільно. А зелені салати не часто зустрінеш у магазинах.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

Робиться це страва дуже просто. Впевнена, що в процесі його приготування у вас не виникне несподіваних «сюрпризів». А результат буде нітрохи не гірше, ніж ресторанна страва..

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче (грудки) – 400-450 г
  • Пармезан або інший сир твердих сортів – 100 г
  • Капуста пекінська – 0.5 кіло
  • Перепелині яйця – 10 штук
  • Томати – 2-3 плода
  • Суха подрібнена паприка – 50 г
  • Несвіжий хліб – близько 200 г
  • Сушений часник – 15 г
  • Перець – за смаком
  • Сіль – орієнтуйтеся на свої смакові уподобання
  • Кефір 2,5% жирності – 200 мл
  • Майонез – 100 мл
  • Оливкова олія – 2 столові ложки

Як готувати Цезар з пекінською капустою:

1. М’ясо промиваємо, зрізаємо пленочки і поділяємо його на часточки. Приблизно по 1 або 1,5 см. товщини. Це потрібно для того, щоб філе рівномірно просякло прянощами і швидко приготувався. Трохи солимо його, присмачую перцем, паприкою і сушеним часником. Залишаємо курятину приблизно на 7-10 хвилин, щоб вона помариновалась.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

2. Тим часом робимо заправку. Готується вона зовсім просто – перемішуємо кефір з майонезом.

3. На сухій сковороді без олії обсмажуємо курятину. Кожен шматочок з обох боків до появи апетитною скоринки. Вогонь при цьому повинен бути невеликим. У результаті м’ясо буде рум’яним і смачним як запечене.

4. Капусту нарізаємо її шматочками приблизно по 3-4 див. Перекладаємо заготовку в глибоку салатницю.

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

5. Хлібний м’якуш, нарізану кубиками, розсипаємо на деко. Зверху посипаємо сіллю, перцем, сухим часником і паприкою. Так само злегка скроплюємо оливковою олією і перемішуємо компоненти. Відправляємо хлібець подсушиваться в прогріту до 150 градусів духовку. За часом це займе 10-15 хвилин.

До речі, друзі мої. Для сухариків необов’язково використовувати тільки білий батон. Спробуйте зробити крутони з житнього або цільнозернового хліба. Вийде не тільки смачно, але і корисно.

6. Відварюємо яйця, остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. І розрізаємо їх навпіл. А помідори поздовжніми скибочками

   			Салат Цезарь с курицей и сухариками в домашних условиях: классические рецепты

7. До капусти додаємо порізане м’ясо брусочками і сухарики. Зверху розкладаємо половинки яєць і часточки помідорів. Посипаємо натертим сиром. І заправляємо соусом.

Покроковий відео рецепт Цезаря з куркою, сухариками, помідорами і сиром

Цей ролик від каналу Галини Антипиной для тих, хто любить все поглянути своїми очима. Вона готує класичний салат Цезар з куркою і сухариками. І до нього два різних соусу. Вибирайте який вам більше до смаку.

Впевнена, що сьогоднішня стаття допомогла вам розширити свої пізнання в кулінарії. Описані в ній рецепти з фотографіями надихнуть вас на подвиги. І ви, як справжній шеф-кухар, зможете почастувати своїх близьких легендарним салат Цезар. Який не тільки дуже смачний, але і святковий.

Не забувайте, друзі мої, натискати на кнопочки соц мереж. Щоб зберегти для себе рецепти та цінні поради. Я прощаюся з вами. До нових смачних зустрічей!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: