Оселедець під шубою: 9 класичних рецептів

Доброго дня всім відвідувачам мого блогу! Мені здається, цей салат ніколи не набридне. Скільки себе пам’ятаю оселедець під шубою завжди була на святковому столі. Вважаю це блюдо обов’язковим на свій день народження і, безумовно, на Новий рік! І нехай сьогодні повно нових, дуже смачних салатів, але забувати класику ми не збираємося.

У чому ж була популярність цього салату в країні рад і чому вона не знизилася і зараз? Все досить просто, адже картопля, буряк, морква і цибуля — це недорогі продукти. І були вони в кожному будинку навіть у часи загального дефіциту. Оселедець також відносно легко можна було купити в будь-якому магазині. А майонез в домашніх умовах ми давно навчилися робити самостійно за п’ять хвилин.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

І, звичайно, чудовий смак цього салату приніс йому таку загальну любов. Сьогодні ми навчилися подавати це блюдо дуже вишуканих видах. І я пропоную всім бажаючим вибрати підходящий по складу варіант.

  • Оселедець під шубою за класичним рецептом (всі шари по порядку)
  • Дуже смачна оселедець під шубою з яйцем і яблуком
  • Покроковий рецепт оселедця під шубою рулетом
  • Дуже смачна оселедець під зеленою шубою
  • Як приготувати оселедець під шубою в лаваші
  • Оселедець під шубою з желатином — оригінальне оформлення
  • Салат оселедець під лисячій шубою без буряка
  • Лінива оселедець під шубою в яйці
  • Відео рецепт салату з оселедця під шубою в желатині

Рибу для салату беруть різних сортів. Колись це була знаменита Івасі. Нині у продажу повсюдно Тихоокеанський і Атлантичний оселедця. Інших параметрів на ярликах не вказують.

У будь-якому випадку, при виборі, намагайтеся уникати риби має неприємний іржавий колір.

Нам потрібен рівний колір і цілісність шкірки. А свіжий, пряний запах вкаже на правильно і нещодавно засолену оселедець.

Оселедець під шубою за класичним рецептом (всі шари по порядку)

Отже, для тих хто ще не готував, або призабув як зробити цей салат саме в класичному варіанті. Приготуйте це страва хоч для звичайної вечері, хоч на святковий стіл. Ваша родина буде в захваті, якщо Ви приготуєте таку вкуснятинку без жодного приводу!

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

При укладанні салату, дуже важливо правильно розподілити послідовність шарів.

Звичайно, ніхто нам не заборонить укласти овочі як заманеться. Однак, це порушить традиційний смак страви.

Риба внизу, а на неї підсипаємо нарізану цибульку. До оселедця з цибулею проситься картопля, а потім вже моркву і буряк. Яйцями салат посипають зверху.

Нам знадобиться:

  • 1 малосолоний оселедець
  • 2 картоплини
  • 2 моркви
  • 1 буряк
  • 1 середня цибулина
  • 2 курячих яйця
  • 150 грамів майонезу
  • 1 чайна ложка оцту
  • зелень для прикраси

Покрокове приготування:

1. Першим ділом відварюю всі овочі в мундирі. Картоплю і моркву я приготую в мікрохвильовці в пакетику, так швидше вийде. А буряк нехай вариться стандартним способом.

Щоб овочі швидко охололи покладіть їх у холодну воду.

2. Отже, всі очищаю і подрібнюю на крупній тертці кожен овоч в окремий посуд. Цибулину чищу від лушпиння, дрібненько шаткую і заливаю на сім хвилин окропом, а потім вливаю оцет і залишаю так до потреби. Можна в цей розсіл ще додати крапельку цукру і солі, якщо у Вас є бажання.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. Яйця відварюю, потім охолоджую в холодній воді і пропускають їх через дрібну тертку. Натираю окремо жовтки від білків. Одна половина верхнього шару буде біла, а друга жовта.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

4. У оселедця відрізаю голову і хвіст, потім очищаю від шкірки, нутрощів і кісточок. Якщо Ви не любите возитися з чисткою риби, то зараз у всіх магазинах продається вже очищена філейна частина. Розрізаю філе дрібними кубиками як на цьому фото. Тепер всі інгредієнти готові і можна збирати салат.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

5. На тарілку, в якій буде базуватися блюдо, ставлю форму. Ви можете зробити як одну більшу, так і декілька маленьких формочок, або і те, і інше. І першою розміщую шматочки оселедця, потім подрібнений цибулю, потім картоплю і промазываю майонезом.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

6. Тепер по черзі морква, майонез, буряк і знову сіточка з майонезу. Тарілку прибираю в холодильник на три години. Після закінчення часу, кладу завершальний шар — терті білки по краях, а жовтки в серединці салату.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Перед самою подачею на стіл знімаю формочку і прикрашаю гілочками зелені. Салат ущільнився, шари все чітко видно. Справжня класична оселедець під шубою готова! Їжте із задоволенням!

Дуже смачна оселедець під шубою з яйцем і яблуком

Багато люблять салати з яблучком, а хтось просто не любить варену картоплю в салаті. Адже з яблучком менш калорійне виходить. І для тих і для інших є варіант! Його ми і будемо готувати.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Всіх продуктів для цієї шуби беріть стільки, скільки вважаєте за необхідне:

  • Яблука
  • Оселедець
  • Яйце
  • Майонез
  • Морквина
  • Буряк

Приготування:

1. Звичайно ж, в першу чергу я відварюю моркву і буряк у шкірці. Можна приготувати все це і мікрохвильовці, на Ваш розсуд. Овочі охолоджую в холодній воді, чищу від шкірки і пропускаю через крупну тертку.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

2. Цибулю дрібно подрібнюю і кладу в окріп хвилин на 5-7, щоб прибрати гіркоту. Якщо любите, можна зробити його злегка маринованим, додавши ложку оцту. Коли пройде час, відкидаю на сито, щоб стекла рідина.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. Яйця зварені круто і охолоджуються в холодній воді, так простіше очистити. Тепер треба їх натерти на крупній тертці. Трьом цілком.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

4. З яблук зрізаю шкірку і видаляють серцевину і хвостики. Тепер подрібнюю їх на крупній тертці. Краще брати сорти з легкою кислинкою, але не занадто кислі чи солодкі.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

5. Оселедець очищаю від нутрощів, голови, хвоста, шкірки і кісточок. Філе ріжу на дрібні кубики. Тепер всі інгредієнти готові і можна збирати їх в єдину композицію. Отже, першим ділом в салатницю потрапляє оселедець, потім цибулю. Далі наношу сіточку майонезу.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

6. Потім яблука, яйця, моркву і завершує композицію буряк. Кожен шар не забуваємо промащувати невеликою кількістю майонезу.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

7. Тепер необхідно дати йому пару годин постояти в холодильнику для просочення. Перед тим як подавати, прикрасити верх гілочками зелені, або як підкаже Ваша фантазія.

Незвичайний, але дуже смачний салат неодмінно сподобається вашим домашнім і гостям.

Покроковий рецепт оселедця під шубою рулетом

Що тільки не придумають наші господині і кухаря, щоб страва виглядало більш оригінально. І ось Вам будь ласка — салат-рулет. На цьому фото та сама оселедець, але більш красивою і багатою шубі.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Така подача вельми оригінальна і не буває обділена увагою гостей.

Ви помітили, що солі я не вживаю. Справа в тому, що майонез, якими просочується салат, сам по собі досить солоний. Але, любителі солоненького можуть і підсолити за смаком.

Збережіть рецепт. Адже господині у Вас обов’язково попросять.

Склад продуктів:

  • 3 штуки оселедця малосольною
  • 5 штук середніх морквин
  • 3 середніх буряків
  • 3 картоплини
  • 2 середніх цибулини
  • Зелень петрушки, або інша для прикраси
  • Майонез

Приготування:

1. Всі овочі я приготавливаю в мундирі «пакетним способом» у мікрохвильовці. Це дуже зручно, але можна, звичайно, і класичним способом відварити в каструльці. Потім всі охолоджую, очищаю від шкірки і натираю окремо на дрібній тертці.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

2. Тепер, так як я роблю саме рулет, то щоб він краще скріплювався, потрібно видалити зайву вологу з моркви і буряка.

Зрозуміло, з картоплі нічого вичавлювати не потрібно.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Для цього беремо марлю, або сіточку і вичавлюємо окремо ці овочі, видавлюючи зайвий сік.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. Цибулю дуже дрібно шаткую і щоб видалити гіркоту, заливаю окропом на сім хвилин. Якщо є бажання можна додати ложечку оцту. Але не більше, щоб оцет не перебивав смак салату. Потім відкидаю на сито.

4. Рибу очищаю від голів, хвостиків, нутрощів, шкірки і кісток. Потім ріжу її дрібними кубиками. Або беріть готове філе в магазині, менше клопоту. До формування рулету все підготовлено.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

5. Розстеляю харчову плівку у кілька шарів і першої викладаю буряк. Вирівнюю у формі прямокутника і намазую трохи майонезу. Потім рівним шаром моркву. Тут ширина буде менше попереднього шару і далі піде на зменшення. Тепер, щоб рулетик був щільніше, кладу поверх целофановий пакет і злегка придавлюю.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

6. Потім на морквину накладається шар картоплі, знову процедура з пакетиком, потім майонез. Далі зверху розміщую цибулю. І, нарешті настала черга оселедця. Шматочки оселедця висипаємо доріжкою на саму серединку.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

7. Отже, тепер беру низ і верх плівки відносно довжини розкладки і з’єдную акуратно, внахлест. Трохи прокатываю його, щоб ущільнити. Перекладаю на блюдо, знімаючи целлофанку і накриваю їй рулет. Розміщую на холод на 3 години.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Після закінчення необхідного часу, дістаю рулет і посилаю його майонезній сіточкою і петрушкою. Ну, ось не так складно виявилося приготувати оселедець під шубою рулетом. Зате оригінальна подача надає страві особливий шик.

Оселедець під зеленою шубою — оригінальне оформлення салату

Іноді хочеться поміняти основні правила і замінити інгредієнти салату на більш легкі, літні. Пропоную Вам приготувати оселедець під шубою зі свіжими огірками та зеленню, а ще з Вашим улюбленим сиром.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Такий салат приємно здивує Ваших гостей і улюблених взимку, і приємно порадує влітку своєю свіжістю.

Нам знадобиться:

  • Оселедець — 1 рибка
  • Огірок свіжий — 1-2 штуки
  • Цибуля зелена — 30 гр.
  • Картопля — 2-3 штуки
  • Кріп свіжий — 10 гр.
  • Сир — 150 гр
  • Майонез — 100 гр.

Приготування:

1. В першу чергу готуємо інгредієнти. Відварити картоплю в мундирі, остудити і очистити його. Огірок ретельно вимити і обрізати кінчики. У рибки відрізати голову і хвіст і видалити нутрощі і кістки.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

2. Далі, оселедець, картоплини і огірок нарізати в окремі миски. А кріп і зелений лук дрібно порубати так само в різні тарілочки.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. Сир натріть на крупній тертці. Сорт не має значення.

На мій смак в такі салати підходить більш м’який, жовтенький.

Ну ось тепер до складання страви все готово. Не забувайте, що кожен шар буде супроводжуватися майонезній сіточкою.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

4. Отже, першим шаром укладається на тарілку оселедець, потім частину зеленої цибулі. Трохи треба залишити на останній шар. Потім картопляна і огіркова соломка, сир і завершальним шаром рясно посипаємо кропом і цибулею.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Оселедець під зеленою шубою готова! Якщо Ви ще ніколи не їли такий салатик, зробіть його на пробу. Він обов’язково всім сподобається. Їжте на здоров’я!

Як приготувати оселедець під шубою в лаваші

Закуска цікава і дуже апетитна цілком підійде на святковий стіл. Можна приготувати і на будь-який захід, це дуже зручно, особливо в форматі фуршету.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Крім звичайного набору інгредієнтів, треба взяти ще кілька коржів. Раніше ми вже розбирали рецепти рулетів з вірменського лаваша. Сьогодні в такий рулет ми загорніть начинку з продуктів для оселедця під шубою.

Що потрібно:

  • Оселедець малосольна 1 штука
  • Картопля 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Буряк 2 штуки
  • Яйця 2 штуки
  • Пачка майонезу
  • Лаваш 2 штуки

Приготування:

1. Першим ділом відваримо яйця, а також картоплю, моркву та буряк. Потім все це заливаємо холодною водою. Коли продукти охолонуть, очистимо їх. Лаваш треба розрізати на половинки.

2. Рибу очистити від шкіри і кісток і обробити на філе. Потім нарізати на кубики.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. На першу половинку лавашу намазати трошки майонезу. І відразу на лаваш натерти через велику тертку картоплю. Потім покласти поверх кубики оселедця і накрити другою половиною коржа. Гарненько притиснути, ущільнити.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

4. Знову змастити майонезом і натерти так само прямо на лаваш моркву. Накрити наступній половинкою коржі і притиснути. Потім знову майонез і черга буряків. Потерти її на лаваш, а зверху через дрібну тертку яйце.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

5. Акуратно і щільно притискаючи, загорнути все це справа в рулетик. Обернути шматочком плівки і перекласти у прохолодне місце. Залишити приблизно на чотири години або на ніч.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Перед подачею на стіл дістати і нарізати на порційні шматочки. Можна прикрасити свіжою зеленню. Красиво, смачно і зручно їсти.

Оселедець під шубою з желатином — оригінальне оформлення

А зараз перед Вами рецепт дуже красивого оформлення салату в силіконовій формі. Звичайно, інгредієнти майже всі ті ж, але зате формочка допоможе надати шикарний вигляд цієї страви. Уявляєте, як ошатно він буде виглядати на столі!

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Чудово, чи не правда? На прилавках магазинів сьогодні безліч різноманітних форм. Ви можете оформити страву в будь. Це може бути не тільки рибка. Головне, що при знятті форми твір не розпадається.

Компоненти:

  • Оселедець малосольна — 1 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Картопля -2 шт.
  • Майонез та/або сметана — 150-200 гр.
  • Желатин — 1 столова ложка (15 грам)
  • Вода — 1/3 склянки

Як готується салат:

1. Отже, першим ділом відварюються овочі та яйця. Потім охолоджуємо все і очищаємо від шкірки. Нарізати дрібними кубиками, або подрібнити на тертці. Вибирайте самі, як Вам більше подобається.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

2. У рибини відрізають голову і хвостик, выскребаются нутрощі і знімається шкірка. Далі, видаляються кістки і отримане філе теж ріжуть на кубики.

3. Желатин залити водою і залишити на десять хвилин. Потім прогріти його в мікрохвильовці приблизно півхвилини до повного розпускання.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

4. У буряк вливаємо трошки отриманого соусу і перемішуємо, а потім щільно укладаємо в форму. Тепер таку ж процедуру повторити з оселедцем, це наступний шар.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

5. Таким же чином поступаємо з картопляними, а потім і з морквяними кубиками. Завершальним шаром висипаємо яйце, якщо не любите, не кладіть.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

У цій формі салат поставити в холодильник на 3-4 години. Желатин застигне і при подачі можна буде відрізати шматочки рибки.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Потім просто перевертаю на красиве блюдо. За бажанням можна додатково прикрасити, наприклад зеленню. Святкового настрою Вам і приємного апетиту!

Салат оселедець під лисячій шубою без буряка

Не можу пропустити ще один оригінальний за смаком і складом салат. Червона, бурякова шубка на цій рибці буде замінена на руду, лису.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Ошатне і ситне блюдо з додаванням обсмажених грибів сподобається всім гостям.

Для салату ми візьмемо:

  • Оселедець слабосолона — 250 грам
  • Печериці — 100-150 грам
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Яйця — 4 штук.
  • Морква — 2 середніх
  • Картопля — 200 грам
  • Майонез для заправки
  • Соняшникова олія — для смаження

Приготування:

1. Цибулину тонко шаткуємо й відправляємо обсмажуватися до золотистого рум’янцю. Печериці ріжемо часточками і висипаємо на сковороду до цибулі. Смажимо поки вся рідина не випарується. Потім прибираємо з вогню, щоб вся ця маса охолола. Можете додати сіль і перець за смаком, але я вважаю, що солі достатньо в майонезі.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

2. Відварити картоплю в мундирі і яйця. Охолоджуємо все в холодній воді і очищаємо. Оселедець обробляємо на філе. Далі все порізати на дрібні кубики. Можна пустити картоплю на крупній тертці.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. Тепер всі підготовлені інгредієнти у великій мисці змішуємо з майонезом. Викладаємо в красиву салатницю.

Якщо не хочете зайвого калорійності, не обсмажуйте морквину, а зваріть її разом з картоплею.

4. Тут у нас береться сира морква. Її подрібнюємо на тертці і відправляємо смажитися на соняшниковій олії до повного приготування. Вона повинна вийти м’яким. Прибираю з вогню і даю їй трохи охолонути. А потім щільно покриваю салат морквяної масою і прикрашаю зеленню.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Оселедець під лисячій шубою готова! Вийшло яскраво, красиво і дуже смачно. Можна викласти салат так само у формі мордочки лисички, використовуючи варене яйце, маслини. Їжте на здовье!

Лінива оселедець під шубою в яйці

Цей метод для тих, кому не хочеться укладати почергово шари салату. Тут дійсно спрощено більша частина дій. Всі продукти порізати і розфасувати в яєчні білки. Так, ось так все просто і швидко!

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Закуска на швидку руку до несподіваним гостям. І їсти такі маленькі порції дуже зручно.

Склад продуктів:

  • Яйце — 6 штук
  • Оселедець малосолоний — 1 штука
  • Буряк —1-2 середня
  • Цибулина -1 невелика
  • Майонез — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком
  • Зелень свіжа — для прикраси
  • Оцет — 1 столова ложка

Приготування:

1. Цибуля очищаю, дрібно рубля і заливаю окропом на сім хвилин, а потім додаю оцет. Хвилин через двадцять откину його на сито, щоб стік маринад. А тим часом підготую інші компоненти.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

2. Відварюю буряк у шкірці і яйця. Остуджую в холодній воді. Буряк подрібнюю на дрібній тертці. Яйця розрізаю на дві половинки і виймаю жовток.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

3. Оселедець очищаю від шкіри і кісток. Ріжу невеликими шматочками. Бувають такі апетитні шматочки, що частина риби до кінця приготування не доживає)).

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

4. Змішую в мисці з двома ложками майонезу бурякову масу, цибулю і жовток. Чим дрібніше Ви нарізали цибулю, тим зручніше зараз буде домогтися однорідної консистенції.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

5. Тепер фарширую цією сумішшю білки. Накладаю, що називається, з гіркою. А потім поверх кожного кладу по шматочку оселедця і прикрашаю зеленню.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Ну ось і готова лінива оселедець під шубою. Я б навіть сказала,що ця оселедець не під, а НА шубі. Тим не менш, вона дуже смачна і оригінальна.

Відео рецепт салату з оселедця під шубою в желатині

Дуже мені сподобався ролик від каналу Людмили Решетняк. Вона оформила блюдо у вигляді торта. А зверху він залитий желатином. Дуже зручно розрізати на кілька шматочків.

Не забувайте і красиво подавати салат. Адже навіть традиційне блюдо можна подавати по-різному завжди викликає новий інтерес. Можна прикрашати красивими квітами з овочів. Сьогодні існує безліч кухонних пристосувань, які допоможуть Вам у цій справі.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

А якщо у Вас є маленькі діти, то варіантів для творчості на площі салату взагалі неймовірна кількість. А маленькі «поварята» самі підкажуть Вам ідеї і допоможуть в готуванні. Можна викладати блюдо у формі казкових героїв, фігурок тварин і багато всього іншого!

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Ідеї для творчості є і такі прості, що і не треба сильно щось уміти. Адже зовсім просто, наприклад, розкласти салат у склянки або келихи. І ось, подивіться яка краса! Відмінна ідея для святкового вечері.

   			Селедка под шубой: 9 классических рецептов

Ось такі чудові рецепти «на всі випадки» сьогодні я підготувала для Вас. Сподіваюся, кожен вибрав щось своє. А краще спробуйте всі варіанти. Буду дуже рада, якщо Ви почерпнули в моїй статті нові ідеї чи згадали забуті. Готуйте з любов’ю, їжте із задоволенням!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: